Glas Javnosti

ZABRINJAVAJUĆI PODATAK: Od početka godine, 11 dece poginulo u udesima u Srbiji

Hronika
Autor: Glas javnosti

U jutrošnjem sudaru na putu Užice-Zlatibor, u Čajetini, poginuo je 36-godišnji policajac i šestogodišnje dete, saopštio je MUP, koji podseća da je od početka ove godine u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo 11 dece, od kojih petoro prevozeći se u putničkim vozilima.

Kako je naveo MUP, u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros oko šest časova, na putu Užice – Zlatibor, u Čajetini, poginuo je tridesetšestogodišnji policijski službenik Policijske ispostave Zlatibor i šestogodišnje dete.

Do nezgode je došlo kada je vozilo kojim je upravljao četrdesetčetvorogodišnji vozač i u kom se u bezbednosnom sedištu prevozilo dete, prešlo u suprotnu traku i sudarilo se sa drugim vozilom, kojim je upravljao 36-godišnji policijski službenik, koji je poginuo na licu mesta, piše Ozon media.


Kako je naveo MUP, analize pokazuju da polovina poginulih vozača i čak 70 odsto poginulih putnika nisu koristili sigurnosni pojas, pa je od početka godine zbog nekorišćenja pojasa poginulo 75 vozača i 40 putnika u putničkim vozilima.

U cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja, Uprava saobraćajne policije ulaže maksimalne napore na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilu.

U prvih 10 meseci 2022. godine, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 167.595 učesnika u saobraćaju, što je za 12% više u odnosu na isti period prošle godine.


Takođe, od početka godine sankcionisana su 2.263 lica zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima, što je dvostruko više u odnosu na prošlu godinu.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima, saopštio je MUP.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR