Glas Javnosti

SLAVNI KOMIČAR OTKRIO FASCINANTNU ANEGDOTU: Platio sam psihijatru da me proglasi ludim

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Na nedavnom gostovanju u podcastu Konanu OBrajanu, Leri Dejvid, slavni kreator Seinfelda, otkrio je fascinantnu anegdotu o tome kako je uspeo da izbegne produžen boravak u rezervnom sastavu vojske.

Ova priča podseća na nešto što biste mogli videti u izgubljenoj epizodi "Obuzdajte svoj entuzijazam".

Dejvid je podelio svoje iskustvo sa vojnom službom, pridruživši se rezervnom sastavu kako bi izbegao regrutaciju za Vijetnamski rat. Iako je prvobitno trebao služiti šest godina, Leri je otkrio izuzetno lukav način da skrati svoju vojnu karijeru na svega dve godine.


Kao "specijalista za skladištenje nafte", Dejvid je tokom vojnih obaveza morao posetiti dvonedeljni letnji kamp. Tamo je saznao za "psihijatra koji je za 250 dolara pisao izveštaje proglasivši vojnike nesposobnima za dužnost". Dejvid je odlučio iskoristiti ovu priliku.

"Sedeo sam s njim 45 minuta, razgovarali smo, i on mi je napisao pismo, u suštini govoreći da sam lud", otkrio je komičar. Sledeći korak bio je izvođenje scene pred svojim kolegama, prodajući im svoju "ludost". Kako je opisao situaciju: "Ovo su moji prijatelji, družim se s ovim ljudima i vidim ih sve okupljene, pokazuju i gledaju u mene: Šta radi? Šta je sa Davidom? Pogledaj ga, pogledaj ga."


Odlazeći do majora s pismom, Dejvid je odgovarao na pitanja i, nakon svega pet minuta, major mu je rekao: "Možeš li da odeš kući?" Dejvid je završio priču s humorom, citirajući čuvenu repliku iz filma "Kišni čovek" iz 1988. godine, "O, da, ja sam dobar vozač." "Kako god, ja sam napolje", zaključio je Dejvid svoju priču.


Glas javnosti/I01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR