Glas Javnosti

PET GODINA OD TRAGIČNOG ODLASKA POZNATOG SRPSKOG REPERA: Ovu lepoticu je voleo, a rodila mu je dva sina

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Slavni srpski reper Dalibor Andonov, poznatiji pod imenom Gru, poginuo je pre pet godina

Gru je tokom celog tog dana pokušavao da okupi ekipu za kajting. Košava, koja je tog dana bila intenzivna, je inače veoma opasna za vožnju, pa je za eventualnu hitnu intervenciju neophodan minimum čamac.

– Gru je vozio po Dunavu. Bio je u vodi i pakovao linije, kanape kajta, kada je košava naglo grunula. Nije imao kontrolu zbog kanapa i kajt mu je ušao u “loop”, odnosno počeo nekontrolisano da se okreće. Ispucavao ga je snažno u vodu i iz nje oko pet puta u roku od dvadesetak sekundi. Nije stigao da se otkači. Odmah je bio gotov – rekao je tada očevidac nesrećnog događaja.

Reperovo telo je nekoliko sati ležalo u čamcu kojim je izvučen na obalu. Policija je obavila uviđaj, pozvana je Hitna pomoć, a lekar je konstatovao smrt na licu mesta.

Obdukcijskim nalazima kasnije je ustanovljeno da je reper podlegao povredama dvostrukog preloma kičme.

Danicu je voleo ceo život

Reper je 2007. godine stupio u brak sa Danicom Prvulović. Kragujevčanka se godinama bavila manekenstvom, sve do svoje 25. godine kada je odlučila da zapostavi karijeru i posveti se porodici.

Foto:Printscreen/Instagram

Odmah nakon venčanja Danica i Gru su dobili sina Vuka, a kasnije i Relju.

– Onog trenutka kada sam se zasitila modne scene, povukla sam se iz posla i posvetila porodici – rekla je bivša menekenka jednom prilikom.

Danica nije želela inostranu karijeru već se okrenula porodici, a samo je povremeno radila poneku reklamu. Oporbala se i kao voditeljka kada je vodila jutarnji program i vremensku prognozu.

Vodili su skladan život bez mnogo trzavica, mada se u jednom trenutku pričalo da su bili na korak od razvoda. To se desilo 2009. godine kada je Dalibor bio u “Velikom bratu” u kom se zbližio sa manekenkom Tijanom Stajšić. Međutim, još tada Danica je bila toliko sigurna u njihovu ljubav te je jasno stavila svima do znanja da Gru nije zaljubljen u drugu ženu.

Nakon reperove smrti Danica je podelila njihovu zajedničku fotografiju uz emotivnu poruku koja opisuje svu njenu bol i tugu.

– Svako priča sa svojom tišinom, a tišina svašta kaže – napisala je bivša manekenka uz crno-belu fotografiju na kojoj grli Grua.

Nakon smrti dobio svoje grafite

Gru je postao popularan sredinom 90-ih godina, a neke od njegovih najpoznatijih pesama su “Pravo u raj”, “5-ak”, “Biću tu”, “Srce”, “Ti to zoveš ljubav”, “I dalje me žele”…

Vest o smrti muzičara potresla je, kako Srbiju tako i region, a na društvenim mrežama mnogi su se oprostili stihovima njegovih pesama.

Na mrežama se, između ostalog, pojavio i grafit koji je osvanuo i u Českoj prestonici Pragu, i to i na ćirilici i na latinici.

Prethodno su poštovaoci njegovog lika i dela isti napravili i u Beogradu.

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR