Glas Javnosti

KO IMA NAJVEĆE ŠANSE DA OSVOJI OSKARA? Evo šta kladinice prognoziraju

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Najveća noć u industriji zabave desiće se 11. marta kada ćemo saznati ko će otići kući sa zlatnom statuom. Oskar 2024. godine, 96. po redu održaće se u Dolbi teatru u Los Anđelesu, a program će voditi voditelj Džimi Kimel.

Oskar 2024. godine u broju nominacija predvodi pop-kulturni fenomen "Barbieheimer" tačnije ostvarenja rediteljke Grete Gervig "Barbi" i Kristofera Nolana "Oppenheimer" (Openhajmer) sa zbirno 21 nominacijom, tačnije Nolanov film ima 13, a Gervig 8.


Blokbasteri boriće se jedan protiv drugog u šest kategorija. Nekoliko glumica i glumaca važi za favorite, kao što je Lili Gledstoun za ulogu u filmu Martina Skorsezea, Davajn Džej Randolf za film "Holdovers" i Kilijan Marfi za "Openhajmera".

Najbolji film - kladionice

Prema kladionicama najveću šansu za pobedu, skoro sigurnu pobedu, ima "Openhajmer" koji suvereno vodi na kladionicama, kako piše "Noethjersey".

Na drugom mestu za pobedu je film grčkog reditelja Jorgosa Lantimosa "Poor Things", a na trećem "The Holdovers".


Evropski favoriti koji će biti prikazani na RTS-u noć uoči i dan posle Oskara, "Anatomija pada" i "Zona interesa" dele četvrto mesto na kladionicama.

"Bioskopski milijarder" "Barbie" za pobedu je na petom mestu po kladionicama.

Ostali nominovani filmovi u kategoriji "Najbolji film" koji imaju najmanje šanse za pobedu idu ovim redosledom: "American Fiction", "Killers of the Flower Moon", "Maestro" i na kraju "Past Lives".


Najbolji reditelj - kladionice

U kategoriji za najboljeg reditelja, nema iznenađenja, jer i ovde za pobedu vodi Kristofer Nolan, a a za petama mu je opet Jorgos Lanitmos.

Najbolji glumac - kladionice

Jasno je da je "Openhajmer" najveći favorit ove godine, pa je po kladionicama Kilijan Marfi za glavnu ulogu favorit za pobedu. Na drugom mestu je fantastični Pol Điajmati za ulogu u "The Holdovers".


Najbolja glumica - kladionice

Zanimljivo je da je na kladionicama favorit za pobedu Lili Gledstoun za "Killer of the Flower Moon", a na drugom mestu je Ema Stoun za "Poor Things". Obe glumice su dobile podjednak broj priznanja na događajima koji su predhodili Oskaru - BAFTA, Izbor kritike, Zlatni globus itd.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR