Glas Javnosti

Na današnji dan likvidiran je Zoran Šijan: Oglasio se sin

Estrada
Autor: Glas javnosti

Na današnji dan pre 24 godine u Beogradu je likvidiran Zoran Šijan (35), kik-bokser i vođa surčinskog klana. Njegove ubice do danas nisu pronađene, a motiv ubistva nije rasvetljen ni posle više od dve decenije.

Šijan je ubijen 27. novembra 1999. godine oko 1.30 sati na uglu Ulica Nemanjine i Svetozora Markovića, dok je sedeo u svom “mercedesu 600“, čekajući zeleno svetlo na semaforu. Istog momenta kad je "mercedes" stao, pored njega je u drugu traku ušao jedan automobil, a napadači su iz njega otvorili vatru.


U znak sećanja na oca, Zoranov sin Mirko Šijan, danas je na svom Instagram profilu objavio njegovu fotografiju uz emotikon uvele ruže. Mirko je bio dečak kada je ostao bez oca, a o tome koliko pati zbog tog gubitka ranije je u medijima govorila njegova majka, pevačica Goca Božinovska.

Mirko inače često na svom profilu na društvenoj mreži objavljuje fotografije iz prošlosti na kojima su njegovi roditelji, ali i on sa ocem. Ispod tih njegovih objava prijatelji ostavljaju komentare: "legenda od čoveka", "kakav frajer", "nebeska visina, Zoran", "legende nikada ne umiru, pravi primer čoveka velikog srca".

I Mirko Šijan je dolazio u žižu javnosti zbog neprilika u koje je upadao. U prošlosti je privođen zbog tuča, posedovanja kokaina, bahate vožnje, ali i izazivanja udesa. Svojevremeno je bio i proteran iz Crne Gore.


Izvor: instagram

Posle ubistva Zorana Šijana, pojavljivale su se razne teorije o tome ko ga je i zbog čega ubio. Od toga da ga je ubio neko iz vrha tadašnje vlasti, preko toga da se zamerio Miloradu Ulemeku Legiji, do toga da je njegovo ubistvo naručio jedan bos iz podzemlja zbog devojke.


Međutim, nikada ni jedna od tih teorija nije dokazana na sudu, a egzekutori, kao ni naručioci llikvidacije koja je izvedena u klasičnom mafijaškom stilu, nisu privedeni pravdi.

Šijanova supruga, pevačica Goca Božinovska, ranije je za medije izjavila da ne veruje da će se posle toliko godina išta u tom slučaju pomeriti s mrtve tačke.

Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR