Glas Javnosti

ZA SADA POZNATI SAMO OVI DETALJI: Odložena obdukcija delova tela nađenih u Dunavu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Obdukcija delova tela koji su juče nađeni u Dunavu kod Kostolca obaviće se, ipak, narednih dana kada bi veštak mogao da se izjasni o detaljima koji bi razotkrili o kome je tačno reč.

Istraga u ovom slučaju je u toku. Do sada je poznato da su nađeni samo delovi tela i da je osoba imala na sebi tamne patike. Po onome što se može zaključiti jeste da je u pitanju osoba krupnije građe i najverovatnije muškarac - kaže izvor.

Prema informacijama do kojih je "Telegraf.rs" došao, sudski veštak će pokušati na osnovu delova tela da utvrdi starost, ali i to da li je reč o muškarcu ili ženi.



- Kada dobijemo sve potrebne informacije i izvučemo DNK-a profil pronađene osobe suzićemo krug i na osnovu njega narediti upoređivanje sa DNK-a profilima koje imamo u bazi - dodaje izvor.

Ono što je istraga juče pokazala jeste da je telo najverovatnije u vodi oko pola godine.



U medijima su se sinoć pojavile spekulacije da je možda reč o pre dva meseca nestalom mladom Splićaninu Mateju Perišu.

- Ja ne želim da se bavim nagađanjem. Ponovo vam kažem samo me istina zanima. Policija me nije kontaktirala - rekao je juče Nenad Periš, otac nestalog mladića.



Delove tela juče je pronašao alas koji je pecao na desnoj strani Dunava na mestu Pepelište kod Požarevca. On je o celom slučaju obavestio policiju, a u slučaj je uključeno i Više tužilaštvo u Požarevcu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR