Glas Javnosti

ZA POZICIJU BELIVUKOVE GRUPE 'BORE' SE NAJMANJE DVE EKIPE: Jedni se kriju u Španiji, drugi mahom u Beogradu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Upražnjeno mesto posle hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u ovom trenutku pokušavaju da popune najmmanje dve kriminalne grupe u, prenose mediji.

Prema ovim navodima, reč je o ekipama koje predvode Nikola V. i Vladimir V., i koje su u ovom trenutku u sukobu.

Kako se navodi prema podacima bezbednosnih službi, Nikola V. je direktno povezan sa Belivukom i Miljkovićem i operativna saznanja govore da je sa njima učestvovao u nekim zločinima.

"Nikola V. i njegova desna ruka Luka C. su trenutno van domašaja policije, a sumnja se da se kriju u Španiji sa ostalim članovima grupe. Prema nekim podacima, njih dvojica su, pored još najmanje trojice ljudi, učestvovala u pucnjavi u Atini kada su ubijeni Igor Dedović, navodni vođa "škaljarskog klana" i Stevan Stamatović, njegov najbliži saradnik", naovid izvor "Novosti".

Pored ubistava, operativna saznanja o ovoj ekipi kazuju da su deo većeg lanca za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi, kao i to da njima u ovom trenutku rukovode najbliži saradnici Radoja Zvicera, navodnog vođe "kavačkog klana". Zvicer je bio istinski šef Belivuka i Miljkovića, a posle njihovog hapšenja, "posao" je pao na Nikolu V. i Luku C.

Novac zarađen trgovinom narkoticima

Pored organizovanja šverca kokainom, ova grupa se, prema informacijama bezbednosnih službi regiona, na Pirinejskom poluostrvu bavi i uzgojem marihuane u veštačkim uslovima. Novac zarađen od trgovine narkoticima, koriste za skrivanje, ali ga, kao i u ranijem periodu, peru kroz kupovinu lokala, stanova i automobila.

Za razliku od ove ekipe, grupa Vladimira V. je trenutno na teritoriji Srbije. Skrivaju se mahom u Beogradu. Glavni im je posao trgovina narkoticima, posebno kokainom i heroinom. Odranije su u sukobu sa Belivukom i Miljkovićem. I oni su, takođe, imali neku vrstu zaštite od pojedinaca u državnim strukturama, posebno u MUP-u Srbije.

O kriminalcima, koji pokušavaju da uskoče na mesto Belivuka i Miljkovića pre nekoliko dana govorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji im je poručio da će vrlo brzo završiti iza rešetaka i da su pod prismotrom.

"Naša poruka je da smo sa ovom bandom završili. Onima koji misle da su ih nasledili mogu da poručim: gotovi ste, što znači da ćete uskoro biti iza rešetaka", rekao je Vučić i najavio nova hapšenja po celoj Srbiji.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR