Glas Javnosti

ZA DLAKU IZBEGAO SMRT! Nije bio sam u automobilu: "Istraumiran je, ne razgovara!"

Hronika
Autor: Glas javnosti

Taksista kog je oteo ubica iz Mladenovca nije bio sam u automobilu

U.B. (21), osumnjičen za masovno ubistvo u Mladenovcu, koji je u svom krvavom piru ubio osmoro i ranio 14 mladih u Malom Orašju i Duboni, pobegao je u kuću svojih rođaka u Vinjištu kod Kragujevca tako što je kidnapovao taksistu i naterao ga da ga odveze na odredište!

"Čovek je još istraumiran, sa nama je jedva progovorio o nemilom događaju. Neće sada raditi neko vreme", kažu iz taksi udruženja u kom je ovaj taksista zaposlen. Prema njihovim rečima, najgore mu je bilo jer je u trenutku otmice vozio stranku.

"Nije bio sam u automobilu, imao je stranku kad mu je on upao u auto sa ručnom bombom u rukama. Ne želi da govori o svemu tome, teško mu je i mi ga ne diramo. Zamolio nas je da ga ne pitamo ništa i da ga neko vreme pustimo da preživi sve ovo. Videli smo se na kratko s njim, po pogledu i izrazu lica se videlo da mu je baš teško i da je pod velikim sresom i šokom", kažu oni. 

Taksista je, inače, bio taj koji je najviše pomogao policiji i koji je prijavio gde se U.B. krije. "Otkrio im je njegovu lokaciju i pomogao hapšenje monstruma, a on sam i njegova stranka imali su neverovatnu sreću što ubica nije imao municije i pretio im je ručnom bombom, pa verovatno nije hteo da raznese i sebe. Pretpostavlja se da ih nije ubio samo zato što mu je ponestalo municije, a bombu nije hteo da aktivira u kolima jer je bio svestan da bi u tom slučaju i on sam nastradao", objašnjava izvor Kurira.

Prema navodima iz Višeg javnog tužilaštva u Smederevu U.B. se tereti za krivično delo teško ubistvo, otmica i krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija. "U.B. je dana 04.05.2023. godine, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja, lišio života 8 lica, a 14 lica povredio, a prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta osumnjičeni pretio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni u toku prepodnevnih časova dana 05.05.2023. godine i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka", navodi se u saopštenju VJT Smederevo.

Glas javnosti / M01S

BONUS VIDEO


16:50:15

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR