Glas Javnosti

Vukli ga drugi brodovi a potrošio 24 hiljada litara nafte! Srpski carinici otkrili neverovatnu prevaru (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Carinici su 30. juna 2020. godine u saradnji sa policijom prilikom kontrole domaćeg broda na Dunavu otkrili manjak od preko 4.000 litara nafte.

Uvidom u brodsku dokumentaciju utvrđeno je da je brod “Sombor” izdavao naftu drugim brodovima, što se smatra izuzimanjem robe ispod carinskog nadzora. U posmatranom periodu sam je plovio tako što ga je vukao drugi brod, te shodno tome nije koristio sopstvene motore, niti trošio pogonsko gorivo.

Pored toga, daljom kontrolom brodskog dnevnika i ostale dokumentacije ispostavilo se da nema nikakvih dokaza ni o tome, gde je od 25. marta do 25. maja 2020. godine utrošeno više od 24.000 litara nafte iz njegovih brodskih rezervoara, jer je u pomenutom periodu takođe plovio tako što je vučen od strane drugih brodova.

Foto: Uprava carina

 Protiv kompanije koja je vlasnik broda, biće pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom zbog izuzimanja 28.000 litara nafte ispod carinskog nadzora.

Podsećamo da su carinici i pre dva dana otkrili sličan prekršaj kada je uvrđen manjak od 12 tona nafte u tankovima domaćeg broda.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR