Glas Javnosti
posta

VOZAČ AUTOBUSA 30 DANA IZA REŠETAKA Zdrobio troje ljudi u "pasatu" i ide u pritvor

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Vozaču M. G. (60), osumnjičenom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su u petak ujutru u ulici Crvene armije u Smederevu, poginule tri osobe posle saslušanja je određen pritvor do 30 dana, potvrđeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.

- Osumnjičenom je pritvor određen iz procesnih razloga, dok se ne okončaju određene radnje u ovom postupku, veštačenja i saslušanja svedoka. Za sada imamo obdukcione nalaze troje stradalih koji pokazuju da su preminuli od posledica povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći - navode iz tužilaštva i ističu da zbog daljeg toka istrage ne mogu da otkrivaju detalje sa njegovog saslušanja.

Rezultati alkotesta urađenog na licu mesta, neposredno nakon saobraćajne nesreće, pokazali su da vozač autobusa nije konzumirao alkohol, ali su, kako to postupak zahteva, naložene dodatne analize krvi.

Kako nisu završena sva neophodna veštačenja, još uvek se ne zna šta je uzrok stravične tragedije u kojoj je stradalo troje zaposlenih u železari Saša Stanković (57), Miroslavka  Zdravković (55) i Vitomir Antić (61), koji su kobnog jutra, vozeći se na posao, bili u "pasatu" na koji je naleteo autobus.

 

- Prve indicije su da autobus nije imao nedostatke koji su mogli da utiču na promenu pravca kretanja ili na vožnju, ali, da bi se to sa sigurnošću tvrdilo, moraju se sačekati rezultati svih analiza i veštačenja. Razlog skretanja u levo autobusa još se utvrđuje, sumnja se, ipak, na ljudski faktor i ispituje šta je tačno vozač radio tokom vožnje. Da li je nehat, nepažnja, nešto drugo u pitanju, to će se sve razjasniti tokom postupka – kaže sagovornik "Informera" upućen u tok istrage.

S druge strane, ispituje se i brzina kojom se kretalo putničko vozilo "pasat" u kome su bili stradali vozač i dvoje putnika koji su sedeli na zadnjem sedištu.

- Tačna brzina kojom se kretalo putničko vozilo tek treba da se utvrdi veštačenjem, a u obzir će se uzeti tehničke karakteristike, odbačaj, deformacija…Da li će i koliko to uticati na tok postupka ostaje da se vidi, ali kako sada stvari stoje, ovaj podatak mogao bi da ima važnu ulogu u razmatranju doprinosa težini posledica ovog udesa – navodi  izvor "Informera".

 

Vozač autobusa kome je određen pritvor nije bio krivično gonjen i nije važio za neodgovornog, nepažljivog i bahatog učesnika u saobraćaju.

Saslušanje svedoka teške saobraćajne nesreće počeće tek za desetak dana i očekuje se da bude gotovo do kraja jula.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR