Glas Javnosti

Vozač u Užicu pokosio PREDSEDNICU SUDA: Transportovana helikopterom u bolnicu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Zadobila teške telesne povrede glave

U utorak uveče, na parkingu benzinske pumpe u centru Užica, dogodila se nezgoda u kojoj je povređena Jasminka Obućina, nekadašnja predsednica Privrednog suda u Užicu i trenutna predsednica Privrednog apelacionog suda u Beogradu. Dok je prolazila pored pumpe, Obućinu je oborio automobil kojim je upravljao M.R. (29) iz Užica, pri čemu je zadobila teške povrede glave.

- Kad je prolazila pored pumpe, nju je dok se isparkiravao sa parking mesta, oborio automobil kojim je upravljao M.R. (29) iz Užica. Pri tom je zadobila teške povrede glave. Na pumpi postoje kamere koje će pokazati šta se zapravo dešavalo - saznajemo.

Izvor dodaje da će protiv vozača automobila biti podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Teške povrede glave zahtevaju hitnu medicinsku pomoć

Nakon incidenta, povređena žena je hitno prebačena u užičku bolnicu, gde su lekari brzo reagovali kako bi joj pružili neophodnu medicinsku pomoć. Zbog ozbiljnosti povreda, Obućina je oko ponoći prebačena helikopterom za Beograd, gde će nastaviti lečenje.

Herojska akcija mladog policajca

U trenutku nesreće, policajac Ivan Lazić, pomoćnik komandira policijske ispostave Užice, munjevitom reakcijom sprečio je vozača da ne pregazi povređenu ženu dok je išao unazad. Svedoci su istakli herojsko ponašanje policajca, čime je spasao život povređenoj ženi. Ova brza i hrabra reakcija zaslužuje svaku pohvalu, a svedoci su istakli važnost nagrade za hrabre činove kao što je ovaj.


Ubrzo se na društvenim mrežama pojavila objava svedoka ovog događaja.

- Dok mi se dete igralo u parkiću preko puta pumpe, video sam kako jedan mladi policajac spasava život ženi koju gazi auto. Naime auto se isparkiravao, ali kako ženu nije video udario ju je i žena je pala. Policajac je munjevito fizički zaustavio auto kako ženu auto ne bi dalje gazio, a pre toga videvši šta se dešava pretrčao je 30 metara do mesta nemilog događaja kao ptica. Čujem da je povređena žena predsednik suda, negde u Beogradu, inače je naša Užičanka. Mislim da bi bilo značajno pohvaliti ovog mladog policajca, Lazić čini mi se da se zove - piše svedok.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR