Glas Javnosti

VOZAČ AUDIJA KOJI JE USMRTIO DEČAKA U NIŠU IZNEO ODBRANU: 'Nisam KRIV, vozio sam PO PROPISIMA'!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Danas je pred Osnovnim sudom u Nišu svoju odbranu izneo Beograđanin Nemanja Stamenković (19) optužen da je 4. januara ove godine na Bulevaru Medijana, vozilom "audi A6 Qatro" izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su stradali dvanaestogodišnji Andrej Prenkljušaj i Dejan Ilić (48).

-Nisam kriv za nesreću... Tog dana sam krenuo iz pravca Durlana ka Trošarini, po drugaricu Ivu, zatim ka Mokranjčevoj, po drugaricu Lasnu, vozio sam po propisima najnormalnije..., rekao je Stamenković i nastavio:

-Nakon toga uputili smo se ka Bulevaru Nemanjića, išao sam ka Stop Šopu... Kada smo ušli u kružni tok, video sam jedno vozilo ispred sebe i počeo njegovo obilaženje. Kad smo bili jedan pored drugog, ili malo iza, učinilo mi se kao da se vozilo trgnulo ka meni, kao da će me udariti.

Uplašio sam se, bio sam u šoku, sa obe ruke sam stisnuo volan i spustio glavu, moguće je da sam tada dodao gas da bih izbegao nezgodu, osetio sam grčenje u vratu i mišićima u telu, počeo sam da gubim orijentaciju u prostoru...

Zatim sam osetio kao neki šum u ušima i predmeti su počeli da beže pred očima. Sledeće čega se sećam je da sam izašao iz vozila jer mi je bio potreban vazduh da bih se povratio, rekao je Stamenković.

- Stamenković se tereti da je oko 20.30 sati vozeći brzinom ne manjom od 131 km/h, deonicom gde ja maksimalno dozvoljeno 60 km/h, sišao s kolovoza, pa je zadnjim bočnim delom vozila udario maloletnika, nabacio ga na haubu a zatim ga odbacio preko ograde JKP "Naisus". Zatim je nastavio kretanje, pa je na istovetan način udario četrdesetosmogodišnjaka, takođe ga nabacio na vozilo nakon čega je on velikom silinom udario u asfalt. Produžio je dok se nije vratio na kolovoz - navelo je tužilaštvo.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR