Glas Javnosti

VOZ VUKAO ČOVEKA PO PRUZI: Ne zna se kako je preživeo

Hronika
Autor: Glas javnosti

Mitrović tvrdi da nije pretrpeo ozbiljne povrede i da nije imao nijednu ogrebotinu, iako su ga hitna pomoć i dalje držali pod posmatranjem u bolnici.

U ponedeljak popodne, na pružnom prelazu u Kozjaku, dogodilo se neverovatno čudo, kada je Slobodan Mitrović, 67-godišnji vozač "Mercedesa", uspeo preživeti sudar sa teretnim vozom koji ga je udario na pružnom prelazu.


Mitrović, koji tvrdi da je ceo život poštovao pravila saobraćaja, izjavio je da je nesreću izazvao trenutni zaslepljujući svetlosni signal od jednog od vozila s upaljenim dugim svetlima. Naveo je da je prepoznao prepreku kada je već krenuo, ali nije uspeo izbeći sudar s teretnim vozom.
Vozačev "Mercedes" bio je toliko zalepljen za lokomotivu teretnog voza da su vatrogasci morali intervenisati i seći vozilo kako bi izvukli vozača.

Mitrović tvrdi da nije pretrpeo ozbiljne povrede i da nije imao nijednu ogrebotinu, iako su ga hitna pomoć i dalje držali pod posmatranjem u bolnici.


- Ispred pružnog prelaza sam stao, pogledao desno, ka Loznici, u momentu kada sam pogledao levo, ka Lešnici odakle je voz stigao, iz suprotnog smera pojavilo se nekoliko auta, prvi je imao uključena duga svetla, zaslepeo me, u tom sam i krenuo i tada me je udario voz. Moj prozor nije bio sasvim zatvoren, nisam čuo ništa, da je svirao, čuo bih ga. Od siline udarca pukao mi je pojas i završio sam na sedištu suvozača. Kroz levi prozor mi je u auto ušao desni branik lokomotive i stao na nekih pet santimetara od mog čela. Ne znam koliko je sve trajalo, onoliko koliko je vozu trebalo vremena da stane. Kada sam izašao iz kola čuo sam ljude koji viču "da li je živ?". Rekao sam im da sam dobro i video da sam daleko od pružnog prelaza, neki kažu da me je voz gurao po pruzi oko 200 metara. Vratio sam se u auto da uzmem dokumenta, izvadio telefon da ga fotografišem i zovem nekoga da dođe po mene, ali je stigla hitna pomoć pa sam morao sa njima u bolnicu - priča Mitrović koji je za svaki slučaj zadržan na posmatranju, na Odeljenju hirurgije, iako ponavlja da "nema nijednu ogrebotinu".


Sin vozača, Saša, potvrdio je očeve reči o poštovanju saobraćajnih pravila, za oca kaže da se strogo drži toga. 

- Nikada nije načinio nijedan prekršaj, strogo poštuje ograničenja, staje na pružnom prelazu i ako je rampa podignuta. Uvek kaže da je najvažnija bezbednost i da "jedino veruje svojim očima". Ne pada mu na pamet da bilo kad i bilo gde krši propise i neverovatno je da se ovako nešto dogodi njemu. Ako slučajno proba kap alkohola nipošto neće sesti da vozi, nema šanse da to uradi - priča Saša.

Meštani ističu da se slične nesreće događaju na ovom pružnom prelazu, te predlažu postavljanje rampe kao preventivnu meru.

Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR