Glas Javnosti

VLASNIČKI PSI OPASNIJI OD LUTALICA: U ulici punoj dece pas samo što nije zaklao devojčicu, koža visi sa obraza, nos pocepan, uvo poliotkinuto

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nemili događaj koji se desio u Aranđelovcu još jednom je potvrdio činjenicu da ljude uglavnom napadaju vlasnički psi. Američki staford napao je dete na biciklu - epilog su teške povrede, devojčici visi koža sa lica, nos pocepan, uvo poluotkinuto, pas je ujeo dete i za podlakticu, majka deteta priča da je malo nedostajalo da pas zakolje dete.

Marijana Ivanović majka sedmogodišnje devojčice koja je pretprpela traumu priča da je dete vozilo bicikl putem gde i prolaze i igraju se i ostala deca.

- Ne znam šta je iziritiralo komšijinog psa, ali je napao prvo bicikl, a onda i dete - kaže Marijana.

Ona je celu noć provela u Institutu za majku i dete, gde je sinoć na Plastičnoj hirurgiji operacija deteta trajala tri i po sata.
Zakazana je i druga operacija deteta. Sreća u nesreći je, kažu roditelji, da je dete sa svojim timom operisao dr Radoje Simić, načelnik Odeljenja plastične hirurgije u Institutu za majku i dete. On važi za jednog od najboljih dečijih plastičnih hirurga u regionu.

- Jutros nam je dr Simić rekao da je dete dobro, da je operacija dobro prošla. Samo da joj ne ostanu ožiljci - govori Marijana i prepričava nemile scene.

- Kada sam je videla koža joj je visila sa obraza, nos pocepan, uvo poluotkinuto. Ujeo ju je sa podlakticu i na nogama sam videla ujede. Zaklalo bi mi dete da ga žena čiji je pas nije odvojila. Strašno - priča Marijana.

U policiji su nam potvrdili da su pokrenuli istragu. Vlasnik psa američki staford G. M. iz sela kod Aranđelovca, sam je telefonom prijavio da je u tamošnju Opštu bolnicu dovezao komšijino dete koje je ujeo njegov pas.

-Ne znam šta da vam kažem, ne krivim nekako ni njih. Samo je trebalo da ga vežu. Mi kupujemo mleko i sir od tih ljudi i uvek sam zvala kada sam slala decu da vežu psa. Nemam ja ništa od toga što će oni da odgovaraju. Meni je dete unakaženo. I to na ulici. Tu svaki dan ima komšijske dece. Samo u toj ulici živi njih sedmoro - ispričala je Marijana.

Vlasnik psa sinoć je dao izjavu u stanici policije u Aranđelovcu, a iz Policijske uprave Kragujevac pokrenuta je detaljna istraga slučaja. Pas je odveden na ispitivanje kod nadležnih veterinarskih inspekcija.

(Izvor: Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR