Glas Javnosti

VLASNICI FIRMI I AGENCIJA OPRALI PREKO 350 MILIONA: Novi detalji velike akcije hapšenja perača para u Beogradu (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Na teritoriji Beograda u velikoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova i Višeg javnog tužilaštva u Beograda jutros je uhapšeno 19 osoba, a traga se za još pet lica.

Oprali su preko 350 miliona i na teret im se stavlja krivično delo pranje novca.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su vlasnici privatnih firmi i agencija.


(Foto: MUP Srbije)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala Uprave kriminalističke policije PU za grad Beograd, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su S. D. (33), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela prevara u obavljanju privredne delatnosti i pranje novca.

Takođe, policija je uhapsila još 18 osoba, dok se za 4 traga, zbog postojanja osnova sumnje da su, u saizvršilaštvu sa S. D., izvršili krivično delo pranje novca.

Uhapšeni su: M. D. (36), F. R. (21), S. M. (42), P. R. (40), Z. F. (21), Đ. R. (34), M. Đ. (39), N. K. (19), D. J. (45), Z. R. (21), M. M. (46), E. D. (66), D. Ž. (48), E. R. (67), Lj. Đ. (35), G. M. (61), S. M. (44), M. M. (19).


Sumnja se da je S. D., kao zaposlena u jednoj knjigovodstvenoj agenciji iz Beograda, u periodu od 4. januara do 25. novembra ove godine, kreirala naloge za elektronsko plaćanje, i prikazivanjem lažnih činjenica, dovela u zabludu zaposlene u više privrednih društava iz Beograda da su platili dobavljače, poreske obaveze i obaveze za druge javne prihode, dok su oštećeni taj novac, zapravo, uplaćivali na njene lične i račune ostalih osumnjičenih.

Ona je, kako se sumnja, na taj način za sebe i druge pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 304.479.479 dinara.


(Foto: MUP Srbije)

Svi osumnjičeni su potom, kako se sumnja, taj novac koristili za lične potrebe, iako su znali da potiče iz kriminalne delatnosti.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR