Glas Javnosti
posta

VLASNICA LOKALA U ALEKSINCU U KOM JE PRETUČEN ALEKSA OSUĐENA na NOVČANU i kaznu ZATVORA!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

J.R.K. (39) iz Aleksinca osuđena je na kaznu zatvora od pet meseci i novčanom kaznom od 80.000 dinara.

Naime, ona je 16. maja, nakon tuče u njenom restoranu u kojoj je smrtno stradao dvadesetpetogodišnji Aleksa Stojmenović, sakrila digitalni rekorder za video nadzor i time onemogućila policijskim službenicima istražne radnje.

J.R.K. je policiji kazala da ne raspolaže snimcima video nadzora jer je navodno oprema oštećena u požaru, ali je ustanovljeno da je digitalni rekorder sklonila kako bi prikrila činjenicu da je na rođendanskom slavlju u njenoj kafani, bilo više gostiju od broja dozvoljenih protivepidemijskim merama.

Uhapšena je 19. maja zbog sprečavanja i ometanja dokazivanja ali i zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i određen joj je pritvor do 30 dana.

Foto: Instagram

Kako je potvrđeno u aleksinačkom Osnovnom javnom tužilaštvu, J.R.K. je osuđena na osnovu sporazuma o priznanju krivice.

- Osnovni sud u Aleksincu prihvatio je sporazum o priznanju krivičnog dela koje je J.R.K. zaključila sa tužilaštvom i izrekao joj zatvorsku i novčanu kaznu. Prilikom odmeravanja kazne uzete su u obzir olakšavajuće okolnosti, da prethodno nije kažnjavana ni krivično niti prekršajno, te da je majka dva maloletna deteta - rečeno je u tužilaštvu, prenosi Telegraf.

Da podsetimo, mladi Aleksinčanin preminuo je u niškoj bolnici od posledica povreda koje je zadobio na rođendanskom slavlju sestre svoga druga.

Zbog teške telesne povrede sa smrtnim ishodom uhapšen je osamnaestogodišnji O.P. jer se sumnjiči da je mladiću zadao kobni udarac u vrat.

Takođe, uhapšeni su I M.S. (26) I Z.T. (18) kao i dvojica maloletnika ali zbog krivičnog dela učestvovanja u tuči, piše pomenuti portal.

Povod tragičnog sukoba bilo je gurkanje mlađih i starijih gostiju koje je kulminiralo fizičkim obračunom tokom kojeg je Aleksa zadobio jedan udarac koji je doveo do pucanja krvnog suda što je dovelo do smrti.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR