Glas Javnosti

VIŠEMILIONSKE PRONEVERE SINDIKALNOG NOVCA: Evo zašto je uhapšen vrh Vojnog sindikata na čelu s Novicom Antićem

Hronika
Autor: Glas javnosti

Posle jutrošnje akcije pripadnika UKP i pretresa na više lokacija u Beogradu i na teritoriji Vojvodine, po nalogu Višeg javnog tužilaštva POSK Novi Sad, a u saradnji s poreskom policijomNovi Sad, određeno je zadržavanje do 48 sati sledećim osobama.

Novica Antić (predsednik VSS), zbog pronevera pošto je doneo odluke kojima se Predragu Jevtiću isplaćuje 3,5 miliona dinara neosnovano.

Takođe, pod sumnjom je da je preuzimao telefone i tehniku sindikata i dalje prodavao čime je oštetio sindikat za preko 1,5 miliona.

Zatim, Dušku Tolmacu isplaćeno je oko 700.000 dinara na ime pozajmica suprotno aktima sindikata.


Duško Tolmac (zamenik predsednika VSS). Zbog sumnje da je izvršio proneveru jer je Novici Antiću suprotno aktima sindikata pribavio korist od 6,2 miliona dinara.

Predrag Jevtić (generalni sekretar VSS). Zbog sumnje da je počinio krivično delo pronevere. On se tereti da je mobilne telefone i opremu sindikata, dobijene preko operatera, dalje prodavao i na takav način pribavio protivptavnu imovinsku korist od preko 1,5 miliona dinara.

Marinika Tepić: Antića mogu da terete za šta hoće da bi postavili svoje ljude

Policija je jutros privela predsednika Vojnog sindikata Novicu Antića, objavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.



„Upala mu u stan i odvela. Sedam dana pošto je ministar vojni Miloš Vučević zapretio da ovakvi sindikati ne smeju da postoje! Mogu za šta hoće da ga terete da bi izazvali smenu Antića i postavili svoje VBA ljude“, objavila je Tepić na mreži X.

Advokat: Ovo je pritisak da se smeni rukovodstvo Vojnog sindikata

Prema rečima advokata Vojnog sindikata Srbije Siniše Lunića, pretres kuće predsednika ove sindikalne organizacije Novice Antića vid je pritiska određenih struktura iz Vojske Srbije koji žele da postave novo, lojalističko rukovodstvo.


Novica Antić (Foto: Jutjub)

Pretres sprovode pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) po nalogu Višeg tužilaštva iz Novog Sada, u čijoj nadležnosti je i Vojni sindikat čije je sedište u Somboru.

Novica Antić, lider Vojnog sindikata poznat je po kritičkim stavovima prema vrhu Vojske Srbije i na njega se već godinama vrši pritisak.

On je čak protivzakonito otpušten iz Vojske Srbije, ali je na sudu dobio spor protiv poslodavca.

Nedavno je i ministar odbrane i lider Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio da nema potrebe za postojanjem Vojnog sindikata.

Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR