Glas Javnosti

VIDEO SNIMCI VODE DO UBICE ĐOKIĆA! Policija na tragu crvenog automobila koji ne pripada meštanima

Hronika
Autor: Glas javnosti

U POTRAZI za ubicama vlasnika menjačnice, Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), policija je uzela sve snimke sa kamera sa privatnih kuća i objekata u selu Moravac, ali i iz obližnjeg sela Žitkovca i sela Tešica.

Za oko im je navodno zapao crveni automobil koji je u nedelju, 26. septembra, na dan nestanka porodice, viđen u Moravcu!

Inspektori detaljno pregledaju snimke i polako sklapaju mozaik ovog zločina koji je potresao čitavu Srbiju.

- Pregleda se video-materijal, i to ne samo od 26. septembra nego i od prethodnih, ali i narednih dana. Kamere su kobne noći snimile automobil "pasat" kojim su Goran, Gordana i Lidija oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu, ali tamo nikada nisu stigli. NJih je najverovatnije neko presreo u Moravcu i naterao ih da se odvezu u njive, gde su nađeni mrtvi i spaljeni - kaže izvor upoznat sa istragom i nastlja:

On što bi za istragu moglo da bude značajno jeste automobil crvene boje koji je u nedelju viđen u Moravcu. Taj auto ne pripada nikome od meštana, pa postoji mogućnost da su napadači koristili upravo ovo vozilo.

Da podsetimo, svaki trag Đokićima se izgubio u noći između 26. i 27. septembra.

 - Oni su dan proveli kod Goranove majke, spremali su zimnicu, pa su nešto iza ponoći krenuli ka Aleksincu. Kako se nisu javljali, rođaka Verica Đokić prijavila je u utorak njihov nestanak.

Nažalost, potraga se okončala u subotu, kada je najpre u selu Tešice pronađen izgoreli "pasat", a potom, 12 kilometara dalje, i ugljenisana tela porodice, sakrivena u rupi i zatrpana lišćem, granjem i smećem - podsetio je izvor. Istražitelji veruju da su Đokići tipovani i praćeni duže vreme.

Zločin je izvršila organizovana grupa, koja je tačno znala kretanje porodice Đokić. Misterija je kako su oni skrenuli ka njivama, tj. da li su nekoga koga dobro poznaju povezli ili su bili primorani da nekoga povezu - priča izvor:  Svakako, egzekutori su dobro poznavali kraj u kome su se kretali, s obzirom na to da je "pasat" snimila kamera sa jedne kuće tek u 2.05 časova u Tešici, najverovatnije kada ga je ubica odvezao u šumarak da bi ga spalio. Inače, inspektori veruju da su Đokići ubijeni između 00.24 i 2.05 sati.

Advokat i savetnik ministra policije Svetozar Vujačić izjavio je da su ubice porodice Đokić u prednosti u odnosu na policiju čak pet dana, s obzirom na to da se zločin dogodio u noći 26. septembra, a da su tela otkrivena 2. oktobra. - Pet dana je mnogo od izvršenog zločina! Zasad znamo samo ono što je objavljeno u medijima, više od toga ne zna ni ministar - rekao je Vujačić, i pojasnio da je porodica verovatno ubijena upravo na mestu gde su tela pronađena:

- Ovome u prilog idu tragovi sa mesta zločina. Čini se da je ta porodica, posebno domaćin, praćena dugo vremena, barem mesec dana. Moj instinkt mi govori da su počinioci ljudi koji su mu dugovali novac, dakle, motiv je koristoljublje, i to koristoljublje na kvadrat. Ubistvo žene i ćerke govori o tome da su ubice izvanredno dobro poznavale žrtvu. Da su ostale u životu, progovorile bi i rekle ko je ubio Gorana - izjavio je Vujačić.

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR