Glas Javnosti

NE ODUSTAJU: Veći broj pripadnika tzv. kosovske policije u Zubinom Potoku, nastavljeni radovi na policijskoj stanici (VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

U Zubinom Potoku primetan je veći broj pripadnika takozvane "kosovske policije", koji se nalaze u blizini mesta na kome je predviđena izgradnja policijske stanice.

Situacija je mirna, deca normalno pohađaju nastavu u školi koja se nalazi u neposrednoj blizini lokacije gde je pre par dana počelo sa raščišćavanjem terena zbog izgradnje policijske stanice, što je dodatno uznemirilo meštane Zubinog Potoka.

Predsednik Građanske inicijative „Za Zubin Potok“ Milija Biševac kaže da meštani Zubinog Potoka smatraju da ova lokacija nije adekvatna za tako nešto i da bi hitno trebalo preuzeti potrebne mere da se izgradnja policijske stanice izmesti negde drugde.


"Svi mi smatramo da policijskoj stanici nije mesto nadomak osnovne škole u koju svakodnevno dolaze učenici, gde će u budućnosti moći da vide specijalne jedinice, naoružane ljude. Još jednom napominjem, mi nismo protiv izgradnje policijske stanice ukoliko je potrebna, ali svakako smatramo da ova lokacija nije adekvatna za tako nešto i da bi hitno trebalo preuzeti potrebne mere da se ona izmesti na neku drugu lokacije", kaže Biševac i dodaje.


"U razgovoru sa policijskim službenicima dobili smo i određene dokumente u kojima stoji da je odluku doneo bivši gradonačelnik Vulović. Naravno tada su okolnosti bile malo drugačije i u policiji su bili prisutni i Srbi. Danas je policija monoetnička i kažemo opet da nije problem, već je lokacija problematična zbog dece koja ovde svakoga dana treba da gledaju policajce.

Ono što mi pokušavamo da uradimo u narednom periodu, jeste da svim zakonskim sredstvima da osporimo tu odluku. To ćemo uraditi kroz peticiju ili kroz određene tužbe ukoliko su zakonski pokrivene", kaže Biševac.

Glas javnosti/Kosovo onlajn

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR