Glas Javnosti

Mafijaški ubica Entoni Senter izlazi iz zatvora: Kontroverze oko mogućeg uslovnog puštanja

Vesti
Autor: Glas javnosti

Entoni Senter, ozloglašeni mafijaški ubica iz porodice Gambino, koji trenutno izdržava doživotnu kaznu, može biti uslovno pušten na slobodu 2024. godine, prema odredbi Službe za zaposlene i socijalni razvoj Kanade

Poznata po svojoj umešanosti u najmanje 11 ubistava, neka od tela žrtava su raskomadana, što je izazvalo bes i tugu porodica žrtava.

Senter služi kaznu u saveznom zatvoru u Kananu, Pensilvanija, i nedavno mu je odobreno uslovno puštanje od strane američke Komisije za uslovni otpust. Prema tvrdnjama, Komisija je zaključila da se Senter pridržava pravila zatvora i da njegovo moguće puštanje na slobodu u junu 2024. neće predstavljati pretnju javnoj bezbednosti.

Federalne vlasti ranije nisu imale blagonaklon stav prema Senteru, koji je 1989. osuđen na doživotnu kaznu plus dodatnih 20 godina zbog umesanosti u najmanje 11 ubistava. Bio je član mafijaške ekipe pod vođstvom Roja DeMeoa, koja je delovala u Bruklinu tokom 1970-ih i 1980-ih.

Njihova zloglasna "Metoda Blizanaca", koju je DeMeo osmislio, a kojoj su Senter i drugi sledili, uključivala je jezive procedure ubistava. Izveštaj navodi da su federalne i gradske vlasti identifikovale najmanje 75 smrtnih slučajeva i nestanaka povezanih sa DeMeovom grupom.

Ova odluka izaziva kontroverze i nezadovoljstvo porodica žrtava. Senter i njegova grupa poznati su po surovim metodama, uključujući rasparčavanje tela, a procenjuje se da su povezani s više od 200 smrtnih slučajeva. 

Reakcije na moguće uslovno puštanje Sentera su kontroverzne. Bivši američki advokat Južnog okruga Njujorka, Rudi Đulijani, koji je bio zadužen za slučaj protiv Sentera i drugih članova porodice Gambino, izrazio je zapanjenost i tvrdi da "Senter treba umreti u zatvoru". Đulijani ističe hladnokrvnost i bezosećajnost Sentera prema ljudskim životima, opisująći ga kao "hladnog ubicu koji je voleo ubijanje".



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR