Glas Javnosti

UHAPŠEN SERIJSKI UBICA: Za 12 godina ubio 11 devojka pa im TELA REĐAO PO PLAŽI, žrtvama zajedničke OVE DVE STVARI!

Svet
Autor: Glas javnosti

To je serija ubistava koja traje više od decenije

Osumnjičeni za seriju ubistava žena u blizini plaže Gilgo na južnoj obali Long Ajlenda u Njujorku je uhapšen, rekle su za "Njujork tajms" tri osobe upoznate sa slučajem. Policajci su ogradili blok zgrada na Prvoj aveniji u parku, a na licu mesta je viđeno više policijskih vozila i policajaca.

To je serija ubistava koja traje više od decenije. Kako prenosi "Njujork tajms", 11 tela je otkriveno u udaljenoj oblasti oko 64 kilometra od centra Menhetna.

U maju 2010, nestala je Šenan Gilbert, 24-godišnja devojka iz Džersi Sitija koja je radila kao prostitutka na Long Ajlendu. Nestala je dok je radila kao "poslovna pratnja" u Ouk Biču, zatvorenom naselju koje je udaljeno oko pet kilometara od Gilgo Biča.

Sedam meseci kasnije, policija okruga Safolk otkrila je četiri tela umotana u jutu duž Ošen Parkveja, oko pet kilometara od mesta gde je Šenan poslednji put viđena živa. Godine 2011. nakon DNK analize, tela su identifikacije, otkriveno je da su to tela od Amber Lin Kostelo, Morin Brejnard-Barnes, Megan Voterman i Melisa Bartelemi.

Mesto zločina / Ilustracija
foto: pixabay

Sve žrtve bile u dvadesetim godinama

Sve su bile u dvadesetim godinama i radile su kao prostitutke. Kasnije te godine pronađeni su ostaci Valeri Mek, 24-godišnje majke iz južnog Nju Džersija koja je radila kao prostitutka i koja je nestala pre 20 godina.

Ukupno su na tom području pronađeni posmrtni ostaci devet žena, jednog muškarca i malog deteta. Policija je saopštila da veruje da su neka od ubistava delo serijskog ubice, ali istraga je godinama bila bezuspešna.

Značajan dokaz

2020. godine, istražitelji su na konferenciji za novinare otkrili fotografiju onoga, za šta su rekli da je značajan dokaz prikupljen na početku istrage: crni kožni kaiš ukrašen parom slova visine oko 1,25 centimetara. Istražitelji su rekli da to označava inicijale "V. H." ili "H. M.".

Posmrtni ostaci Šenon Gilbert pronađeni su u decembru 2011. godine, ali istražitelji su rekli da ne veruju da je njena smrt povezana sa serijskim ubicom. Porodica Šenon Gilbert se nije složila i zahtevala je objavljivanje dodatnih dokaza.

Glas javnosti / E02S


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR