Glas Javnosti

TEŽAK SKORO 400 KILOGRAMA: Džinovski aligator ulovljen u Misisipiju, lovci opisali borbu

Svet
Autor: Glas javnosti

Čudovišni aligator težak 364 kilograma i dugačak više od 4,3 metra ulovljen je u Misisipiju, nakon što je lovce "namučio" punih sedam sati.

Ogroman aligator postavio je novi rekord u u Misisipiju, a društvenim mrežama je opisan kao „iz noćne more“.

Uhvatila ga je grupa lovaca, u subotu u reci Jazu, a u okviru inicijative da se smanji broj aligatora u Misisipiju.


Ljudima je dozvoljeno da love aligatore u određeno vreme, međutim ovaj izuzetno veliki primerak bio je poseban nalaz za lovce.

Sam obim njegovog stomaka meri 167 centimetara, dok mu je rep debeo 118 centimetara, prema podacima Odeljenja za divlje životinje, ribarstvo i parkove Misisipija – što je rekordna veličina.

Dužina aligatora je nadmašila prethodni rekord od  4,2 metra i težinu od 347 kilograma, koji je držao gmizavac uhvaćen 2017. godine.

Nakon što je slika zveri objavljena na Fejsbuku, ljudi nisu skrivali nevericu.

Životinju su uhvatili lovci Taner Vajt, Don Vuds, Vil Tomas i Džoi Klark, koji su proveli sedam „mentalno iscrpljujućih“ sati pokušavajući da ga nadmudre.

Don je za rekao:

„Zakačili smo ga osam ili devet puta i on je stalno prekidao udicu. Sišao bi dole, seo i onda naglo izronio. Stalno je plivao ispod balvana. Znao je šta radi. Ludo je što je ostao na istom mestu.“


Don i njegovi prijatelji uhvatili su masivnog aligatora 26. avgusta, drugog dana sezone lova na aligatore u Misisipija, koja traje do 4. septembra.

Država reguliše lov na gmizavce od 2005. kako bi pravilno upravljala i očuvala populaciju aligatora.

Omogućava aligatorima da se razmnožavaju, gnezde i podižu svoje potomstvo tokom leta, kada su najaktivniji.

Da bi uhvatili aligatore tokom sezone lova, ljudima je potrebna jedna od svega 920 specijalnih dozvola po sezoni koje izdaje Odeljenje za divlje životinje, ribarstvo i parkove.

Ovi napori državnih institucija bili su plodonosni i rezultirali su sada stabilnom populacijom aligatora koja dozvoljava ograničen i regulisan lov.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR