Glas Javnosti

SVIREPI UBICA DECE nestao "90-ih, a sad se suočava sa dve NOVE optužbe za UBISTVO

Svet
Autor: Glas javnosti

Teksaški tužioci kažu da je muškarac koji je osuđen za ubistvo deteta 1980-ih, a zatim nestao nakon što je prevremeno pušten iz zatvora, optužen za dve nova ubistva.

Čovek iz Teksasa koji je osuđen za ubistvo osmogodišnje devojčice 1980-ih, a zatim pobegao nakon što je prevremeno pušten iz zatvora, suočava se sa dve nove optužbe za ubistvo, uključujući i jedno za koje mu sledi smrtna kazna, saopštili su tužioci u petak. 

Raul Meza Jr., 62, uhapšen je pod optužbom za ubistvo ranije ove godine zbog ubistva svog cimera u maju i žene 2019. Policija u Ostinu je tada rekla da takođe ispituje čak 10 ubistava iz 1996.što bi moglo biti povezano sa Mezom.
 

Optužnice koje je u četvrtak podigla velika porota okruga Travis uključuju jednu tačku vezanu za svirepo ubistvo  Glorije Lofton (65), koja je pronađena u svojoj kući. Velika porota je takođe optužila Mezu po jednoj tački optužnice za ubistvo Džesija Frage (80).
 
Mezin advokat, Rasel Hant Jr, nije odmah uzvratio telefonskom porukom u petak. Od maja, Meza je ostao u zatvoru uz odobrenu kauciju od milion dolara.
 
Prema sudskim zapisima, Meza je 24. maja pozvao policijsku upravu Ostina i priznao jedno od počinjenih ubistava.
  
Decenijama ranije, Meza je izazvao pometnju u teksaškim gradovima gde je pokušao da se skrasi nakon što je odslužio otprilike trećinu od 30-godišnje kazne za silovanje i ubistvo osmogodišnje Kendre Pejdž. Pušten je na uslovnu slobodu 1993. godine, uz zasluge za odsluženo vreme i dobro ponašanje.
 
Nakon što su ga protestanti isterali iz šest gradova, Meza se direktno obratio javnosti.
  
Policajci u predgrađu Ostina u Pflugervilu pronašli su Fragino telo 20. maja nakon duge portage za njom. Lofton bila zadavljena do smrti.


Glas javnosti/abc.news 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR