Glas Javnosti

STRAVIČNO! VASPITAČ MONSTRUM SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO DECU, protv njega više od 900 tačaka optužnice, preti mu doživotni zatvor!

Svet
Autor: Glas javnosti

U jednom od najužasnijih slučajeva u Australiji, nekadašnji vaspitač suočava se sa 246 tačaka optužnice za silovanje i 673 tačke optužnice za seksualno zlostavljanje dece.

Bivši australijski vaspitač (45) optužen je da je seksualno zlostavljao 91 dete, snimao zlostavljanje, a potom snimke delio po internetu.

Policija tvrdi da je muškarac lovio mlade devojke tokom 15 godina u desetak centara u Australiji i inostranstvu. Uhvaćen je u avgustu 2022., međutim policiji je trebalo godinu dana da istraži i identifikuje žrtve, piše BBC, a prenosi N1.

Vlasti u Australiji kažu da je to jedan od najužasnijih slučajeva koje su ikada videli. Nekadašnji vaspitač suočava se sa 246 tačaka optužnice za silovanje i 673 tačke optužnice za seksualno zlostavljanje dece.

Zbog optužbi koje mu se stavljaju na teret 45-godišnjak bi mogao dobiti maksimalnu kaznu, a to je doživotni zatvor.

Muškarac se takođe suočava sa stotinama optužbi za snimanje i distribuciju materijala o zlostavljanju dece. Policija tvrdi da je sva svoja zlostavljanja snimao, a na njegovim uređajima pronašli su 4000 fotografija i videa.

Zlostavljanje se navodno događalo u 10 centara za brigu o deci u Kvinslendu i po jednom u Novom Južnom Velsu. Obraćajući se medijima, poverenica australske federalne policije Justine Gough rekla je da je ovaj slučaj duboko uznemirujuć za zajednicu.

Identifikovano je 87 dece iz Australije koja su bila zlostavljana zbog čega su kontaktirani i njihove porodice. Australijske vlasti sada sarađuju sa međunarodnim kolegama kako bi kontaktirale ostale četiri žrtve.

Istražitelji kažu da su uhvatili muškarca nakon što su uspeli da identifikuju pozadinu koja se pojavljuje na snimkama zlostavljanja. Reč je o jednom od centara za brigu o deci u kome je radio kao vaspitač.

Australijska federalna policija je 20. avgusta 2022. izvršila pretres doma 45-godišnjaka u gradu Gold Coastu i zaplenila uređaje sa materijalom o zlostavljanju dece koje je on snimio.

Prijavljen je policiji u Kvinslendu dva puta ranije, 2021. i 2022., ali istražitelji nisu pronašli dovoljno dokaza za delovanje, kaže policija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR