Glas Javnosti

Španska policija istražuje potencijalne "terorističke veze" vezane sa ranjavanjem političara

Svet
Autor: Glas javnosti

Dva Španca i jedna Britanka uhapšeni su u vezi sa pucnjavom Alehandra Vidal-Kuadrasa.

Španska policija uhapsila je tri osobe u okviru antiterorističke istrage povezane sa pucnjavom na krajnje desničarskog političara ranije ovog meseca.


Policija je u utorak uhapsila dvojicu Španaca i jednu Britanku u vezi sa pucnjavom na Alehandra Vidal-Kuadrasa, suosnivača španske stranke Voks. Napad se istražuje kao "mogući terorizam", a iranske opozicione grupe upiru prstom u Teheran.


Vidal-Kuadras je 9. novembra upucan u lice u jednoj madridskoj ulici. 78-godišnji bivši politički lider preživeo je napad i oporavlja se u bolnici sa duplim prelomom vilice.

Dvojica osumnjičenih uhapšena su u južnom gradu Lanharonu, a treći u Fuengiroli, saopštila je služba za štampu nacionalne policije. Niko od uhapšenih nije osumnjičen da je ispalio hitac koji je pogodio Vidal-Kuadras, javila je španska državna novinska agencija.


Policija istražuje da li uhapšeni osumnjičeni imaju veze sa inostranstvom, ali takvu teoriju nisu potvrdili.

U januaru je iransko Ministarstvo spoljnih poslova uvelo sankcije Vidal-Kuadras-u i drugima koji su povezani sa iranskom opozicionom grupom u egzilu Mudžahedin-e-Khalk, optužujući ih da „podržavaju terorizam i terorističke grupe“.


Iranske sankcije uključivale su vize i zabranu ulaska i zaplenu bilo koje imovine u Iranu. Vidal-Kuadras je upucan na trotoaru u bogatom naselju Salamanka u centru Madrida od strane muškarca koji je nosio kacigu i vozio se na motociklu.

Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR