Glas Javnosti

PRAG ZAVIJEN U CRNO: Isplivale slike žrtava strašnoh horora na Univerzitetu (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Direktorka Instituta za muzičku umetnost Lenka Hlavkova jedna je od žrtava stravičnog zločina, a o njenoj smrti je izvestio zavod koji je vodila

U četvrtak poslepodne došlo je do pucnjave na univerzitetu u Pragu u kojoj je ubijeno najmanje 14 ljudi, a na desetine je ranjeno. Za najsmrtonosniji napad u modernoj istoriji Češke kriv je 24-godišnji David Kozak koji je ranije ubio i svog oca, a mediji su objavili i ko su njegove žrtve.


Podaci o žrtvama prikupljeni su od strane češkog portala Seznam zpravy, koji naglašava da su identiteti pet ubijenih mladih žena objavljeni uz suglasnost njihovih porodica.


Direktorka Instituta za muzičku umetnost Lenka Hlavkova jedna je od žrtava stravičnog zločina, a o njenoj smrti je izvestio zavod koji je vodila.


"Na temelju proverenih informacija porodice i uz njihovo dopuštenje javljamo da naša kolegica i direktorka Muzikološkog instituta Lenka Hlavkova nije preživela jučerašnji napad. Izražavamo najdublje saučešće svim preživelima, pre svega porodicama", poručili su.

Potvrđen je i identitet Lucije Špindlerove, studentkinje i lektorke dnevnika Lidové noviny.


"S dubokim žaljenjem, na temelju proverenih informacija porodica i uz njihovo dopuštenje, javljamo da naša kolegica, lektorka Lidové noviny, studentkinja 1. godine češkog jezika u komunikaciji za gluve i pre svega prijateljica Lucija Špindlerova nije preživela jučerašnji napad na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta", potvrđeno je.

Magdalena Kristkova, studentkinja iz Roztoka, još je jedna mlada devojka koja nije preživela napad.


"Majda je studirala komunikaciju gluvih i bila na predavanju na koje je uleteo napadač. Nažalost, nije joj bilo spasa; preko noći smo se nadali da će biti u nekoj od bolnica i da će sve ispasti dobro, ali ujutro su stigle najgore vesti, napisala je opština Roztok na društvenim mrežama.
Dvadesetogodišnja atletičarka Klara Holcova takođe je postala žrtva stravične pucnjave.


"Klara je studirala arhivistiku i bohemistiku na Karlovom univerzitetu. Dan 21. decembar 2023. bio je sudbonosan za dvadesetogodišnju sportistkinju", objavljeno je iz atletskog kluba Stara Boleslav, a saučešće je izrazio i Češki atletski savez.

O smrti studentkinjee Anete Rihterove izvestilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Veličovka, čiji je bila član.
"Bila je deo svakoga od nas. Dopustite nam da joj na ovaj način izrazimo žaljenje, iskreno saučešće i počast uspomeni na nju. Anetka je ostavila trag u našim srcima", poručili su.

Glas javnosti/T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR