Glas Javnosti

Osiguranje za prostitutke: Ova zemlja ih prihvata legalno

Svet
Autor: Glas javnosti

Bavljenje prostitucijom u Holandiji su kao sasvim legitimno zanimanje priznale banke a sada i osiguravajuće kuće

Prostitutke u Holandiji sada prvi put imaju mogućnost da se osiguraju kod velike kompanije iz oblasti osiguranja "Nationale-Nederlanded" (NN) u slučaju požara i osiguranja od odgovornosti pod uslovom da su registrovane u Privrednoj komori.


Tom odlukom NN postaje prva osiguravajuća kuća koja nudi usluge onima koji se bave prostitucijom kao profesionalnom delatnošću, objavio je "NL Tajms". Ne osigurava se sam biznis, ali oni koji se njime bave imaju jednak pristup finansijskim uslugama kao i neko ko se bavi, recim, IT-jem.

Osiguravajuća kuća navodi da u Holandiji ima oko 20.000 prostitutki. Ranije je njihova jedina opcija za osiguranje bila kod "De Vereende", koja obezbeđuje polise sa visokim premijama kao neku vrstu "sigurnosne mreže" za ljude koji nemaju mogućnost da se osiguraju u nekoj drugoj kompaniji.

Holandski ministar za pravosuđe i bezbednost Erik van der Burg pozdravio je odluku kompanije "NN".


Prostitutke u Holandiji su nedavno takođe dobile podršku holandskog bankarskog udruženja, NVB, i holandske centralne banke tako što im je olakšana procedura da otvore poslovne bankovne račune.

Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR