Glas Javnosti

NAJVEĆA ZAPLENA U ISTORIJI HOLANDIJE! Pronađen ketamin vredan 55 miliona evra (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Holandska policija je nedavno otkrila rekordnu zalihu ketamina vrednu desetine miliona evra u "najvećoj ikada" zaplenjenoj količini.

Prema izveštaju, desetine kutija koje sadrže dve tone ove droge pronađene su u šupi u Gugvegu, u Majderbergu, istočno od Amsterdama, nakon dojave koju je primila policija.


Uhapšen je 55-godišnji muškarac koji je živeo u kući povezanoj sa šupom. Holandski zakoni dozvoljavaju upotrebu ketamina, ali je trgovina ili skladištenje bez registracije ilegalno. Za takve radnje može se kazniti zatvorom do šest godina.

Policija procenjuje da je ukupna ulična vrednost ove zaplene skoro 55 miliona evra. Izdato saopštenje naglašava da je ovo najveća količina ketamina ikada pronađena u Holandiji. Pored ketamina, pronađena je i zaliha teških droga koja je zajedno s ketaminom odneta i uništena.

Holandska policija ističe da trgovina ketaminom često prati druge oblike kriminalnih aktivnosti, uključujući pranje novca i posedovanje oružja. Zemlja je postala centar za trgovinu drogom zbog svoje obimne transportne mreže, blagih zakona o drogama i blizine unosnim tržištima.


Ketamin, često opisan kao "droga za zabavu" zbog svojih halucinogenih efekata, nosi ozbiljne rizike po zdravlje. Rekreativna upotreba može izazvati probleme sa pamćenjem, bešikom i paralizom mišića. Iako se u nekim zemljama koristi kao lek od strane lekara, ilegalna trgovina ovom drogom ostaje ozbiljan izazov za holandske vlasti.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR