Glas Javnosti

HOROR U PAKISTANU: Ubijeno najmanje 13 policajaca, najavljuju i porast smrtnosti

Svet
Autor: Glas javnosti

Bombaš samoubica detonirao je jutros svoje vozilo napunjeno eksplozivom na glavnoj kapiji policijske stanice u severozapadnom Pakistanu i ubio najmanje 13 policajaca i ranio još 28 njih, a deo zgrade se srušio nakon udara, rekli su zvaničnici.

Neki militanti su takođe otvorili vatru, pa je usledila pucnjava između njih i snaga bezbednosti koja je trajala satima, pre nego što su tri napadača ubijena, saopštio je za AP lokalni policajac Kamal Kan.

 

Broj poginulih u napadu verovatno će rasti, jer je najmanje 10 policajaca u kritičnom stanju, saopštile su vlasti.
Tela 13 ubijenih pripadnika snaga bezbednosti prebačena su u bolnicu. Policija je pokrenula operaciju potrage u okolini kako bi uhapsila militante koji su pobegli, rekli su zvaničnici.

Napad se dogodio u Dera Ismail Kanu, okrugu u provinciji Hajber Pahtunhva koja se graniči sa Avganistanom, rekao je Kan. Pokrajina je nekadašnje uporište militantne pakistanske talibanske grupe, poznate i kao Tahrek-e-Taliban Pakistan, ili TTP.


Novoformirana militantna grupa Tahrek-e-Džihad Pakistan, ili TJP – za koju se veruje da je nastala iz TTP – preuzela je odgovornost za napad u saopštenju, navodeći da je ciljala policajce koji su bili u policijskoj stanici.

Veći broj snaga bezbednosti iz celog Pakistana u poslednje vreme stalno je prisutan u policijskoj stanici Daraban, gde su uz pomoć lokalne policije sprovodili obaveštajne operacije protiv militanata u toj oblasti, rekao je Kan američkoj agenciji.

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR