Glas Javnosti

Devojčica (6) spasila majci život: Sve je moglo da bude kobno da nije tako reagovala

Svet
Autor: Glas javnosti

Niko nije ni slutio šta će se te večeri dogoditi.

Šestogodišnju Kvin Hil je bila pravi mali heroj nakon što je njena mama imala veliki napad dok je bila sama sa njom i njenim mlađim bratom.

Majka Dženifer je rekla da je tog dana spremala večeru nešto ranije, i da se ne seća šta se tačno posle toga dogodilo. 
Kvin mi je rekla da sam sedela na stolici i da sam pogledala u plafon i počela čudno da dišem. Tada sam pala sa stolice na levu stranu i počela jako teško da dišem. Pesnice su mi bile jako stisnute, a telo mi se grčilo. Oči su mi bile otvorene, a ona mi je stalno govorila: "Mama, mama", a ja nisam nikako uspevala da joj odgovorim - rekla je Dženifer. 

Kako Dženifer nije došla k sebi, Kvin je odlučila da zgrabi brata i odjuri kod komšije da zatraži pomoć. U prvoj kući niko se nije javljao, pa je pokušala u drugoj. Na sreću, komšije su bile kod kuće i odmah su krenule za decom u njihov dom, gde su zatekli Dženifer kako leži bez svesti.

Komšije su odmah zvali Dženiferinog muža, policijskog poručnika Džejsona Hila. U dom je poslao vozilo hitne pomoći, te su je hitno su je odvezli u lokalnu bolnicu gde su lekari otkrili da ima epileptični napad. Bio je to prvi put da ga je imala.


Važno je decu pripremiti na ovakve slučajeve 

- Sa Kvin smo uvek razgovarali o hitnim slučajevima. Obično je tada reč bilo o vatri ili tornadu. Sada je moj telefon podešen tako da automatski prepozna njeno lice kako bi u slučaju mogla nazvati koga je potrebno - rekla je. 

Mala Kvin je dobila priznanje i nagradu od gradonačelnika Konovera, koji joj je odeo počast za njenu hrabrost i brzo razmišljanje. 

- Ona je moj anđeo. Ona je moj heroj zbog onoga što je uradila - rekla je Dženifer za kraj. 




Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR