Glas Javnosti

Žerard Depardje: Nikad nikoga NISAM SILOVAO, svi su protiv mene!

Svet
Autor: Glas javnosti

Slavni glumac čeka na suđenje

Slavnog francuskog glumca Žerara Depardjea 2018. godine koleginica je optužila za silovanje, a  zatim su optužbe stigle od još 13 žena za nedolično seksualno ponašanje.


On se sada oglasio otvorenim pismom, koje je objavio "Figarou", negirajući sve optužbe za silovanje i seksualna nepočinstva. On je, čekajući suđenje koje treba uskoro da počne u Parizu nakon optužbi glumice Šarlote Arno iz 2018. godine, ispričao svoju stranu priče.

– Ne mogu više da dozvolim da slušam ono što se o meni priča i piše već mesecima. Mislio sam da me to neće dotaći, ali ne, ipak nije tako. Sve me ovo tako dotiče. Još gore, iznuruje – napisao je glumac u pariskom dnevniku "Figaro".


S obzirom na to da ga je Arnova optužila za silovanje, zbog kojih je protiv njega podignuta optužnica, nije pominjao njeno ime, već je objasnio da su ga njeni roditelji, inače njegovi stari poznanici, kontaktirali želeći da Šarlota peva s njim u mjuziklu kojim je odavao počast francuskoj pevačici Barbari.

Ne može da peva Barbarine pesme
– Danas više ne mogu da pevam Barbarine pesme, jer me je žena koja je htela da ih peva sa mnom optužila za silovanje. I konačno želim da iskažem svoju istinu. Nikada, ali nikada nisam napastvovao ženu – tvrdi glumac.

Kad bi povredio ženu bilo bi to, kako navodi, kao da je udario sopstvenu majku u stomak.

– Žena je došla u moj dom prvi put, a u moju sobu došla je slobodnom voljom. A danas kaže da je tu bila silovana. Pa, zašto se vratila tu ponovo? Nikada nije bilo nikakve prinude, nasilja ili sukobljavanja između nas dvoje. Želela je da peva Barbarine pesme u „Cirque d’Hiver“ sa mnom. Rekao sam – ne. Podnela je žalbu.


Ali, nije Depardjea samo Šarlota Arno optužila za silovanje. Proletos je portal Mediapart objavio članak u kojem je još 13 žena optužilo glumca za nedolično ponašanje na filmskim setovima, a letos je radio stanica France Inter prenela tvrdnje dve dame da ih je Depardje seksualno napastvovao. I Žerar Depardje se u otvorenom pismu osvrnuo i na ostale optužbe za nedolično ponašanje.

"Oprostite što sam ponašao kao dete"

– Često sam radio ono što se drugi ne bi usudili: probijao sam granice, uverenja, navike na setovima između dve scene, između tenzija... kako bi se smejali. Ali, nisu se svi smejali. Ako sam, verujući da živim u trenutku, nekog povredio, šokirao, ko god da je to bio, nikada mi to nije bila namera. I molim vas da mi oprostite što sam se ponašao kao dete koje je samo htelo da se zabavlja – zavapio je na kraju Depardje.


Nakon otvorenog pisma pravna zastupnica Šarlote Arno Karin Durije-Dibol izjavila je za radio Frans info da je „šokirana i skandalizovana“.

– Gospodin Depardje kaže da govori istinu, ali to svakako nije Šarlotina istina i nije ona koje ćemo se držati na sudu – zaključila je Karin Durije-Dibol.

Glas javnosti/D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR