Glas Javnosti

Katarina je BACILA BEBU KROZ PROZOR ZBOG KARIJERE?: "Odlučila je da ubije dete pre nego što je rodila"

Svet
Autor: Glas javnosti

Katarina J. (28) koja je bacila bebu kroz prozor, suočava se sa doživotnom kaznom zatvora. Ovo će biti izgleda konačni epilog horora u nemačkom gradu Laufenu, u kojem je mlada advokatica bacila tek rođeno dete.

Devojčica je pronađena 12. septembra sa razbijenom lobanjom ispred stambene zgrade u Laufenu. Detektivi su istog dana uhapsili majku. Kako se navodi, ona je očigledno držala trudnoću u tajnosti i sama se porodila kod kuće.

Zbog karijere ubila novorođenče?

Tužiteljica Mareike Hafendorfer iznela je užasavajuće detalje optužnice.

"Optužena nije bila spremna da svoje životne planove, posebno da svoje profesionalno napredovanje, stavi na čekanje zbog deteta. Katarina J. je već pre porođaja donela odluku da ubije svoje dete. Ispunjena je karakteristika ubistva niskih motiva.", navodi se.

Prema saznanjima BILD-a, Katarina J. je nakon završene srednje škole studirala pravo, ali je pala na završnom ispitu. Iz drugog pokušaja je počela da studira vanredno u nameri da postane kvalifikovani poslovni advokat. Do hapšenja je radila u Poršeovoj lizing filijali, a nakon uspešnog stažiranja bila je zaposlena u pravnoj službi.

Komšije nisu primetile da je u drugom stanju

Penzionerka iz stambene zgrade u blizini Hajlbrona rekla su za "BILD" kako je ona promenila ponašanje poslednjih meseci.

- Niko nije primetio da je žena trudna. Na kraju se promenila i prestala da razgovara sa nama. Mislili smo da je pod stresom na poslu - rekla je.

Sa druge strane advokat optužene je izneo bizarne tvrdnje, dodajući kako misli da je optužnica protiv njegove klijentkinje preuveličana. Naime, kako je naveo ona nije znala da je u drugom stanju.

- To je drama koja mene lično pogađa. Moja klijentkinja nije znala da je trudna. Kada se porodila i uzela svoju bebu krvavu bebu u ruke, bila je u izuzetnoj psihičkoj situaciji - rekao je advokat odbrane Malte Hoh (53)

Glas javnosti / B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR