Glas Javnosti

DEČAK (7) IZ AUSTRALIJE SE ZADAVIO SA KOBASICOM I PREMINUO

Svet
Autor: Glas javnosti

Deklan Hejvord je pohađao školu u Orandžu, Australija, da bi nekoliko sati kasnije našao svoj život na liniji nakon što se zadavio koktel kobasicom tokom užine.

Sedmogošnjem dečaku koji se ugušio koktel kobasicom biće danas  isključen sa aparata za održavanje života.

Deklan je 19. jula otišao u školu, na normalan dan da bi samo nekoliko sati kasnije, kada se incident odigrao, našao svoj život na kocki. Smejao se i igrao sa svojim prijateljima tokom užine i u jednom momentu mu je zastala hrana u grlu. Školsko osoblje i bolničari su pokušali da mu spasu životu, ali nažalost Deklanov mozak nije primao dovoljno kiseonika nekih 20 minuta i to je dovelo do zastoja njegovog srca.

Prebačen je avionom u bolnicu u Sidneju sa velikim oštećenjem mozga i odmah nakon dolaska u bolnicu stavljen je na aparat za održavanje života. Njegovi roditelji su u petak doneli odluku da malenog dečak skinu sa aparata za pdržavanje života. Za njih je to predstavljalo poslednje zbogom.



Na dan incidenta, direktorka javne škole Glenroi Tegan objavila je pismo roditeljima na društvenim mrežama:,,Osoblje je odmah pružilo pomoć dečaku nakon što je primetilo da je Deklan uznemiren i da se udaljio od grupe učenika."

Deklanova smrt će biti druga te vrste u poslednjih šest meseci, i centranom zapadnom regionu Novog Južnog Velsa. I januaru, petogodišnja Imodžen Lenon zadavila se koktel kobasicom dok je bila u autu sa svojim roditeljima na putu ka kući sa časova plivanja. Imodžen je kasnije istog dana preminula u bolnici. 



Glas javnosti/Mirror

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR