Glas Javnosti

I OVA SIROMAŠNA OPŠTINA DOBIĆE NOVI STADION: Teren za četvrtoligaša

Sport
Autor: Glas javnosti

Na novom sportskom objektu u Kuršumliji, jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji igraće Fudbalski klub Kosanica, trenutno prvoplasirani tim Zone "Jug", četvrtog ranga takmičenja.

Na površini od 2,8 hektara, na mestu gde se i trenutno nalazi fudbalski stadion, Opština Kuršumlija planira gradnju novog stadiona sa tribinama, svlačionicama, službenim prostorijama i atletskom stazom, a Sportsko-rekreativni kompleks će imati i pomoćni fudbalski teren, kao i balon salu. Klub Kosanica iz jedne od najsiromašnijih opština Srbije je posle dva kola prvoplasiran u četvrtom rangu, a već 16 godina tavori u nižim ligama. Za idejno rešenje stadiona iz budžeta je izdvojeno oko 3,3 miliona dinara.

Posle planiranog nacionalnog i serije novih stadiona po Srbiji, Kuršumlija će se pridružiti Loznici, Zaječaru, Leskovcu.

Javni poziv za izradu projekta je raspisan, lokacija budućeg stadiona je izabrana i nalazi se između Ulice Vuka Karadžića na jugu i reke Toplice na severu, lokaciji gde se i trenutno nalazi postojeći teren.

Projektom je potrebno predvideti uklanjanje postojećeg objekta koji je u funkciji i upotrebi. Prizemne je spratnosti, sa prostorijama za službena lica, svlačionicama za igrače i drugim prostorijama za ovu vrstu objekta. Objekat je izgrađen bez odobrenja za gradnju, bruto površine pod objektom 135 metara kvadratnih - piše u dokumentu.

Taj dokument otkriva i zadatak koji je pred projektantom - organizovati kompleks kao funkcionalnu celinu u čijem je centru fudbalski stadion sa zalivnim sistemom i osvetljenjem, tribinama za gledaoce, a u prizemlju svlačionicama za igrače sa tuševima, prostorijama za službena lica i medicinski nadzor, kao i drugim potrebnim prostorijama.

Stadion bi imao i atletsku stazu od tartana, pomoćni teren bi postao onaj koji se sada koristi kao glavni, a planira se i gradnja balon sale koja bi kao podlogu imala veštačku travu.

Na novom sportskom objektu u jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji igraće Fudbalski klub Kosanica, trenutno prvoplasirani tim Zone "jug", četvrtog ranga takmičenja. Kosanica je poslednji put igrala u trećem rangu 2007. godine, a od tada se bori u nižim ligama, pišu Južne vesti.

Rok za prijavu potencijalnih projektanata je 29. avgust.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR