Glas Javnosti

STRAH KOD MEŠTANA ZUBINOG POTOKA : Kurtijeva policija će biti blizu dece!

Politika
Autor: Glas javnosti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da vlasti Aljbina Kurtija svakodnevno nastavljaju sa eskalatornim i jednostranim akcijama na severu Kosova i Metohije koje za cilj imaju podizanje tenzija i izazivanje novih kriza i ugrožavanje opstanka našeg naroda.

Takva u nizu je i nova akcija Kurtija da baš na veliki srpski praznik Svetu Petku otpočnu radovi na gradnji policijske stanice tzv. Kosovske policije u neposrednoj blizini Osnovne škole “Jovan Cvijić” u Zubinom Potoku i to na zemljištu koje je nekada pripadalo ovoj obrazovnoj ustanovi.

Roditelji dece koja pohađaju ovu školu, ali i ostali meštani Zubinog Potoka, revoltirani su i zabrinuti zbog činjenice da će im Kurtijeva policija biti u blizini dece.

Tim pre, kada se zna da ta ista Kurtijeva policija maltretira i prebija srpsku decu, puca u nenaoružane Srbe, svakodnevno hapsi, presreće i maltretira miran srpski narod i da oni nemaju ni šta da traže na severu pokrajine po slovu sporazuma, a kamo li u blizini škola, navedeno je u saopštenju.

Posle nelegalno izgrađenih baza na severu KiM, u Zubinom Potoku i Leposaviću, gradnja policijske stanice u blizini osnovne škole novi je udar na mir i pokušaj zastrašivanja srpske zajednice koja na Kurtijevu policiju gleda kao na okupatorsku silu.

- Postavlja se pitanje na koje treba da odgovore i svi predstavnici međunarodne zajednice - zbog čega je Kurti odlučio da baš sada krene u realizaciju odluke stare pet godina i da gradi svoje policijske stanice u blizni osnovne škole i da li su slike teško naoružane tzv. kosovske policije ono što naša deca treba svakodnevno da gledaju i uz to odrastaju? I da li je to normalno bilo gde u svetu osim u Kurtijevoj “demokratiji” - navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR