Glas Javnosti

PODIGNUTA NOVA OPTUŽNICA PROTIV VOJISLAVA ŠEŠELJA: Optužena još četiri radikala, evo koja!

Politika
Autor: Glas javnosti

U Ambasadu Srbije u Hagu stigla je nova optužnica za nepoštovanje suda protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i četvoro njegovih saradnika - Miljana Damjanovića, Ljiljane Mihajlović, Ognjena Mihajlovića i Miroljuba Ignjatovića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio sinoć u svom gostovanju na RTS-u da je dobio poruku da je iz Haga stigla još jedna optužnica protiv Vojislava Šešelja za nepoštovanja suda.

„Stigla je nova optužnica protiv Vojislava Šešelja i četvoro njegovih saradnika za nepoštovanje suda. Tek da se na sve ove pritiske doda još nešto“, rekao je predsednik.

Podsetimo, Vojislav Šešelj je pravosnažnom presudom Haškog tribunala iz 2018. godine osuđen na deset godina zatvora zbog podsticanja progona, deportacije i prisilnog raseljavanja i premeštanja Hrvata u vojvođanskom selu Hrtkovci, 1992.


Šešelj je 6. maja 1992. godine održao govor u Hrtkovcima, za koji je Žalbeno veće Mehanizma za međunarodne krivične sudove, koje je naslednik nekadašnjeg Haškog tribunala, ocenilo da je značajno doprineo progonu, deportaciji i drugim nehumanim delima.

Šešelj je ostao na slobodi u Srbiji, jer je odslužio kaznu tokom boravka u pritvoru od 2003. do 2014. godine.

Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR