Glas Javnosti

UTOPILA SE MOLDAVKA U CRNOJ GORI: "Udavila se na samo 20 metara od plaže"

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Spasene su tri osobe.

Potraga za telom moldavske državljanke, za koju se pretpostavlja da se utopila kod Sutomora, nastavljena je danas, a zbog nemogućnosti spasilačkih čamaca da isplove zbog olujnog južnog vetra, potraga se obavlja sa obale na potezu Ratac - Crni rt.

Akcija potrage za telom moldavske državljanke (27), koja se u petak izgubila pod talasima u moru kod plaže u Sutomoru, nastavljena je jutros.


Spasene su tri osobe, a Moldavka se utopila na samo dvadesetak metara od obale.

Nastavlja se potraga

Prema rečima zamenika direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore za traganje i spasavanje na moru (UPSUL) Žarka Lukšića, spasiocima iz UPSUL su se u današnjoj akciji potrage priključili i pripadnici Službe zaštite i spasavanja Bar, kao i Sektora granične policije.

Lukšić je istakao da će UPSUL nastaviti potragu za Moldavkom na moru sa specijalnim skuterima i čamcima čim se talasi smire.

Takođe će se blagovremeno uključiti i ronioci Regionalnog centra iz Bijele i helikopter Vazduhoplovstva VCG kada budu bolji vremenski uslovi, istakao je Lukšić.

Podsećamo, državljanka Moldavije (27) udavila se danas u moru kod Sutomora, dok su četiri osobe, starosti oko trideset godina, uspele da doplivaju do plaže.

"Udavila se na samo 20 metara od plaže"


- Ali ženskoj osobi nije bilo spasa i došlo je do davljenja na samo 20-ak metara od obale. Ogromni talasi nisu dozvoljavali da im iko u tom trenutku pomogne. Ubrzo su došle službe MUP CB Bar, Sektor granične policije i Zavod za hitnu medicinsku pomoć da zbrinu ostale osobe - precizirao je on.

Kako dalje navodi, do tragedija dolazi zbog nemarnosti i olakog shvatanja najave o pogoršanju vremena.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR