Glas Javnosti

ZAŠTO JE BAŠ DŽONI SA VRAČARA BIO 'IDEALAN' ZA NASLEDNIKA VELJE NEVOLJE: Ko je uhapšeni Nikola Vušović?

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Nikola Vušović zvani Džoni, označen kao vođa vračarske kriminalne grupe, za koju se sumnja da želi da nasledi kriminalni klan Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, uhapšen je danas u Dominikanskoj Republici.

Džoni inače važi za saradnika kavačkog klana u Beogradu.

Te je, prema saznanjima pijedinih medija, baš on bio pretpostavljen da sa svojom grupom poslove Velje Nevolje.

Naime, ogranak kavačkog klana s Nikolom Vušovićem Džonijem na čelu navodno je planirao da preuzme Belivukove poslove i njegovu kriminalnu mrežu u Beogradu i Srbiji.

Vušovićeva kriminalna organizacija je tokom kasnijih godina navodno potpala pod okrilje kavačkog klana, još od kada su oni svoje veze učvrstili na prostoru Beograda.

Saradnja sa Zvicerom

Spekulisalo se i da je Vušević, kao i Belivuk, saradnik Radoja Zvicera, jednog od vođa kavačkog klana.

Kako je pisao Ekspres, Zvicer je nakon pritvaranja Belivuka izgubio najvažnijeg i najjačeg beogradskog saradnika, ali ne i jedinog.

Foto: Detective-info

Postoje saznanja da je upravo Vušović angažovan da preuzme poslove Velje Nevolje, ali i da organizuje osvetu.

Ogranak grupe koju predvodi se, takođe, bavi ilegalnom distribucijom droge, a jedan od najistaknutijih članova ove grupe je, Luka Cerović. Cerović je, prema operativnim informacijama, zadužen za organizovanje međunarodnog šverca narkotika, pisali su beogradski mediji.

Grupa ima i nekoliko članova zaduženih za najprljavije poslove i to su, kako se saznalo, Marko Drakula, Miloš Pavlović i Nikola Filipović, inače sin Božidara Filipovića poznatijeg kao Boško Fleka, nekadašnjeg vođe vračarskog klana.

Na osnovi operativnih informacija, Vušovićeve dosadašnje karijere u kriminalu i saznanja medija, pretpostavlja se da upravo već dobro ostvarena veza sa kotorskim „kavačkim klanom“, Džonija sa Vračara činila je idealnim naslednikom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Podsetimo, za Vušovićem je inače raspisana crvena poternica i naša država traži hitno izručenje jer postoji bojazan da bi mogao da pobegne iz imigracionog centra.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR