Glas Javnosti

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Na teritoriji Novog Sada uhapšene 22 osobe osumnjičene za organizovani kriminal

Hronika
Autor: Glas javnosti

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa BIA, SBPOK i Sektorom poreske policije danas su na teritoriji Novog Sada i Subotice uhappšene 22 osobe.

Slobode su lišeni R.Š., S.K., Z.K., A.K., S.V.K., T.K., Ž.A., M.M., S.V., J.V., A. V., N.N., D.R., M.G., M.S., A.H., D.T., M.E., S.Đ., A.F., V.M. i M.B.P., zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, poreska utaja i i zloupotreba položaja odgovornog lica – navodi se u saopštenju tužilaštva.


Organizator R.Š. je, kako se sumnja, organizovao ovu kriminalnu grupu pod čijom kontrolom je poslovalo sedam privrednih subjekata u inostranstvu i sedam privrednih subjekata u Srbiji.

– Ova organizovana kriminalna grupa je sačinjavala lažnu dokumentaciju, po narudžbini špeditera, neophodnu za uvoz polovnih automobila. Reč je računima umanjene vrednosti polovnih motornih vozila i neistinitim EUR-1 obrascima. U periodu od 1. februara 2019. do danas uvezeno je 39. 078 polovnih motornih vozila. Time je budžet Republike Srbije oštećen za više od 2,1 milijardu dinara – saopšteno je iz tužilaštva.


Na ime tako sačinjene lažne poslovne dokumentacije, kako se navodi, ova organizovana kriminalna grupa je pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu u od 1. 179.300 eura, a špediteri 2. 735.460 evra.


– Pretresanje prostorija je u toku. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani – saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR