Glas Javnosti

UŽASNO! KABL MU SE ZAPETLJAO OKO VRATA I NOGE, NIJE NI BIO SVESTAN: Potresne reči druga stradalog dečaka (13) iz Bačke Palanke!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Građani Bačke Palanke okupili su se juče u Dositejevoj ulici u tom gradu gde su palili sveće i ostavljali cveće za svog tragično nastradalog sugrađanina, dečaka od samo 13 godina.

On je nastradao od strujnog udara iz kabla koji je bio na ulici. On je u trenutku nesreće, koja se desila u ponedeljak oko 23 sata, bio sa nekoliko drugara i igrali su se. On inače nije živeo u toj ulici, već je bio u prolazu i igri sa drugom decom iz kraja.

Jedan od dečakovih prijatelja je za BAP VESTi ispričao kako je došlo do tragedije. On je rekao da se sve desilo nakon njihove igre na ulici pored bandere.

- U trenutku kada je on trebao da se uputi kući, nesreća ga je zadesila. Pre nego što je krenuo, neoprezno se zaleteo i preskočio kantu koja je stajala pored trotoara. Nažalost, nije bio svestan prisustva električnih kablova u tom delu, s obzirom na to da je bio mrak i ništa se nije moglo videti. Kada je preskočio kantu, njemu se zapetljao kabel oko vrata i noge. Iako je pokušao da se otpetlja i oslobodi, nažalost, nije uspeo - ispričao je drug, ujedno i očevidac nesreće za BAP VESTI.


On je dodao i da je Hitna pomoć brzo stigla, ali za njegovog druga nije bilo spasa.

- Naš drug je izgubio život, ostavljajući sve nas koji ga poznajemo u velikoj tuzi - dodao je.

Sahrana nastradalog je zakazana za danas u 13:00 časova na Gradskom groblju, a njegov drug ističe da su svi prijatelji u šoku i neutešni zbog gubitka voljenog druga. On je zajedno sa drugim meštanima izrazio i svoje ogorčenje što kablovi već danima vise po ulicama posle olujnog neveremena koje je pre nekoliko dana pogodilo taj kra.

- Ovo nije fer i ne bi se dogodilo da je krenuo odmah kući, želeo bih da je sve bilo drugačije. Jako mi je žao njegove porodice i srce mi se cepa kad ih vidim - priča drugar.

Podsetimo, u porodici dečaka se samo devet dana pre njegovog stradanja dogodila maltene identična nesreće. Naime, čovek iz Bačke Palanke koji nastradao u olujnom nevremenu 22. jula bio je rođak dečaku.

- On je bio teča dečakovoj majci. Nastradao je u svom dvorištu, kada je posle nevremena hteo da pomeri strujne kablove koji su popodali po njegovom dvorištu. Nije mu bilo spasa - podseća izvor.

Glas javnosti/BAP VESTI

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR