Glas Javnosti

UŽAS U SMEDEREVU! TRENIRAO PITBULOVE ZA BORBE, PSI ZATEČENI KRVAVIH GLAVA: Određen pritvor zlostavljaču, a evo za šta se tereti

Hronika
Autor: Glas javnosti

Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, danas je određen jednomesečni pritvor prema V. V. (54) iz Smedereva, jer postoji osnovana sumnja da je izvršio krivična dela ubijanje i mučenje životinja u sticaju sa neovlašćenim bavljenjem određenom delatnošću.

Efikasnim radom Policijske uprave u Smederevu u saradnji sa glavnim javnim tužiocem, otkrivena je neregistrovana odgajivačnica pasa, gde je pronađeno više od 15 pasa rase pitbul i mikrobul.

pixabay
foto: Glas javnosti

Osumnjičenom se na teret stavlja da je u dužem periodu zlostavljao i mučio pse, koji su zatečeni u veoma lošem opštem stanju. Pregledom veretirana konstatovane su brojne povrede, kao i ožiljci u predelu glava pasa, a koji nastaju prilikom borbi pasa.

Nakon saslušanja, osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana, zbog bojazni da bi mogao ponoviti krivično delo, kao i da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke ili uništi relevantne dokaze.

Kako je ranije saopšteno iz PU Smederevo, pripadnici Policijske uprave u Smederevu, u saradnji sa republičkim veterinarskim inspektorom i Osnovnim javnim tužilaštvom, identifikovali su i uhapsili V. V. (54) iz Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ubijanje i zlostavljanje životinja i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Pitbul_yt.png
foto:

- Povodom velikog broja objava na društvenim mrežama, u kojima se navodi da nepoznati muškarac iz Smedereva zlostavlja i muči životinje, što je izazvalo uznemirenje javnosti, policija je identifikovala i uhapsila osumnjičenog - saopštili su ranije iz smederevske policije.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog, otkrivena je ilegalna uzgajivačnica sa 15 pasa rase pitbul i dva psa rase mikrobul, kao i mehanička sprava za vezivanje pasa.

Glas javnosti / K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR