Glas Javnosti

UŽAS! OVO JE STANIMIR (74) KOJI JE ZVERSKI UBIJEN U ZATVORU U PADINSKOJ SKELI: Cimeri ga terali da pije mokraću, SILOVALI GA METLOM i polomili mu rebra! (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Stanimir Brajković (74) iz Mladenovca koji je 4. februara ove godine preminuo usled jezivih povreda koje su mu, kako se sumnja, zadala trojica cimera u Kazneno popravnom zavodu Padinska Skela, bio je osuđen na mesec dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira.

Prema rečima izvora, Stanimir je u Mladenovcu živeo sam.

- Bio je penzioner, miran čovek, nije pravio probleme komšijama. Sinovi su mu u inostranstvu. Jako smo se potresli zbog onoga što mu se dogodilo - kaže jedan od poznanika pokojnog Stanimira.

Za jezivo psihičko, fizičko i seksualno zlostavljanje penzionera tokom kog je ubijen, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Srećka S. (20), Saše S. (21) i Dalibora P. (21) i njima je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su počinili teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Iz tužilaštva je potvrđeno da su trojica osumnjičenih delila ćeliju sa ubijenim Stanimirom Brajkovićem.

- Prema naredbi o sprovodjenju istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara u KPZ Padinska skela zajednički izvršili krivično delo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života oštećenog S.B. Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, S.B. svakodnevno prihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene - saopšteno je danas iz tužilaštva.


Ubijeni Stanimir Brajković  (Foto: Privatna arhiva)

Kako se dodaje, nesrećnog čoveka svakodnevno su šamarali, tukli nogama i rukama u glavu i telo.

- Jednom prilikom ga je Dalibor P., kako se sumnja, kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle. Osumnjičeni Saša S. ga je, kako se sumnja, terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Srećko S. peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi - saopšteni su detalji jezive torture koju je preživljavao nesrećni starac u zatvorskoj ćeliji.

Kako se navodi, zbog teških povreda koje je imao, samo dan pre nego što je preminuo starac je odveden na lekarski pregled. Međutim,najverovatnije iz straha nije prijavio zlostavljanje koje je trpeo dvadesetak dana.

- Iste večeri, kada je vraćen u ćeliju, osumnjičeni su ga odveli u kupatilo i polivalai ga hladnom vodom. Sutradan se njegovo stanje znatno pogoršalo usled povreda koje je imao, imao je poremećaj disanja i cirkulacije zbog preloma rebara i grudne kosti, kao i zbog gubitka krvi i usled komplikacija zbog povreda on je preminuo - otkriveno je u kakvim je mukama nesrećni čovek preminuo.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR