Glas Javnosti

UHAPŠEN POLICAJAC U BEOGRADU: Uzeo arsenal oružja iz policijske stanice!

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su policajac Nemanja J. (32) i Darko B. (31) zbog sumnje da su izvršili krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopštilo tužilaštvo, sumnja se da je Nemanja J, policijski službenik, zaposlen kao administrativni radnik u Odseku za upravne poslove Policijskoj stanici Palilula, neutvrđenog dana iz PS Palilula izneo veću količinu oružja, municije i eksplozivnih materija i držao ih u stanu u Mirijevu, u nameri da ih preda Darku B.

Osumnjičeni su 1. avgusta 2023. godine zajedno izneli oružje iz stana, koje su stavili u prtljažni kofer i postavili kofer na motocikl u vlasništvu Darka B, koji se nalazio ispred stana, nakon čega su lišeni slobode od strane od strane pripadnika Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.


Tom prilikom je pronađeno i zaplenjeno 2.166 komada metaka različitog kalibra, 2 ručne bombe, 1 dimna bomba, 2 improvizovana ispaljivača metaka koji predstavljaju vatreno oružje, kao i više različitih delova oružja.

Obojica osumnjičenih su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Glas javnosti/B06S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR