Glas Javnosti

UBICA PROUČAVAO REPČIĆA: Znao kada je najranjiviji i koji je momenat najbolji za egzekuciju?!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vedran Repčić (41) ubijen je juče ujutru oko 10 časova sa tri metka na parkingu u naselju Braća Jerković u blizini svoje kuće. Bio je sin bivšeg fudbalera Crvene Zvezde Srebrenka Repčića.

Repčić je, malo pre deset sati, izašao iz stana i krenuo ka parkingu iza zgrade broj 201, udaljenom nekih 200, 300 metara od njegovog doma. Da li je možda prethodno na parkingu iza zgrade ostavio automobil, pa se uputio ka vozilu, ili je imao neku jutarnju ili prepodnevnu rutinu šetnje tim delom Voždovca, za sada nije poznato.

Ubica ga je čekao na parkingu što ukazuje da je izvesno vreme proučavao Repčićevo kretanje i izabrao pogodan trenutak i mesto da bi ostvario svoj plan. Naime, kada se spustio na parking, ubica mu je prišao i pucao u grudi, što ukazuje da je znao da Repčić ne nosi pancir. Da li je Repčić poznavao egzekutora i možda pokušao da pobegne, trenutno može samo da se nagađa.

Prema rečima očevidaca Repčić se kretao ka kolima kada je na njega ispaljen prvi hitac. A potom su usledila još dva.

-Izašla sam da prošetam psa. Začula sam prvi hitac. Okrenula sam se i prepoznala komšiju Repčića. A onda su usledila još dva hica. Repčić je pao kao pokošen. Mladić koji je pucao videla sam da stavlja pištolj u jaknu. U crno je bio obučen. Imao je kapu i crnu masku na licu. Nisam uspela lik da mu vidim. Nakon pucnja se okrenuo i otišao na dole u pravcu pijace kroz žbunje – kaže za Glas javnosti komšinica koja je odmah, kako ističe, pozvala svog muža da pozove Hitnu pomoć i policiju koji su ubrzo stigli na lice mesta.

Ali, suviše kasno, Repčić je odmah preminuo na parkingu.

Kojim putem je pobegao egzekutor utvrđuje se, ali kako je ovaj parking okružen zgradama mogao je da se udalji jednim od mnoštva ulaza-izlaza. Iako prve pretpostavke ukazuju da nije pobegao ka glavnoj ulici, u kojoj inače ima mnogo lokala sa video-nadzorom, proveriće se da li ipak nije odlučio da ode tim putem.

Osim toga proverava se da li je ubica možda ima saučesnika koji ga je čekao u kolima, blizu mesta zločina.

Odmah po prijavi pucnjave u naselju Braća Jerković, policija je pokrenula akciju “Vihor” i u potrazi za egzekutorom, blokirala prestonicu, ali ubica nije nađen.

Ranjen u narko-obračunu, završio u bolnici

Motivi napada na Vedrana Repčića verovatno leže u njegovoj kriminalnoj prošlosti. Sin Zvezdinog fudbalera već je gonjen za ubistva, razbojništva i iznude, a iza sebe ima čak i odsluženu zatvorsku kaznu.

Vedran Repčić je na deset godina zatvora osuđen u martu 2003. godine, zbog ubistva vlasnika radnje "Brka" Predraga Milosavljevića 3. avgusta 1998. Iako je na početku suđenja negirao krivicu, na izricanju presude je rekao da je "došao da bi odslužio kaznu kakvu je zaslužio".

Pored ovog ubistva, Repčić je krivično gonjen i za ubistvo taksiste Branka Topalovića 1996. godine u beogradskom naselju Braće Jerković. Sudsko veće ga je međutim oslobodilo ove optužnice usled nedostatka dokaza, iako je policija tvrdila da se radi o svirepom ubistvu. Po navodima tadašnje optužnice, Repčić je želeo da opljačka taksistu, ali je ovaj odbio da mu preda svoj dnevni pazar.

Pre pet godina, takođe u novembru, ali drugog dana ovog meseca koji će se ispostaviti koban po njega, Repčić je ranjen u Ulici Dragice Končar, posle svađe sa dvojicom muškaraca. Jedan od njih je tada izvao pištolj i ispalio mu tri metka u grudi, a zatim jedan u glavu. Pucač i saučlesnik su pobegli, a Repčić je, verovatno suprotno njihovim očekivanjima, preživeo!

Iako su prognoze za njegov oporavak bile loše, Repčić je uspeo da se “izvuče” i oporavio se. Međutim, ni nakon izlaska iz bolnice istražiteljima nije otkrio ko je i zašto pucao na njega, iako je posle tog napada njegova majka Mirjana navela da je on, posle poziva poznanika izašao iz kuće.

Operativci su sumnjali da je taj napad posledica sukoba u vezi sa trgovinom drogom, da se Repčić posle izlaska iz zatvora u kome je bio zbog ubistva, okrenuo tom “biznisu”. Nisu međutim, prikupljeni dokazi koji bi potkrepili tu pretpostavku, a Repčić je ćutao o napadačima.

Za Repčićevim ubicom potraga je u toku.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR