Glas Javnosti

U parničnom postupku danas saslušanje Kecmanovića

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pored Kecmanovića očekuje se da budu saslušane i tadašnja direktorka škole i razredna VII/2, odeljenja u kojem se dogodio masakr

U Višem sudu u Beogradu danas bi saslušanjem tuženih,  Vladimira i Miljane Kecmanović trebalo da se nastavi suđenje u parničnom postupku po tužbi članova porodice ubijene i ranjene dece i čuvara škole “Vladislav Ribnikar”,  koje je sin Kecmanovića ubio 3. maja 2023. godine tokom prvog časa.

Pored Kecmanovića očekuje se da budu saslušane i tadašnja direktorka škole i razredna VII/2, odeljenja u kojem se dogodio masakr.

U toku ovog postupka do sada su ispitani svi oštećeni, odnosno 27 članova porodica koji su tužbu podneli. 

Sudija je odlučila da deo suđenja, kada su svedočili maloletna braća i sestre ubijenih, zatvori za javnost. 

Ovom tužbom pored Miljane i Vladimira Kecmanovića obuhvaćen je i njihov sin maloletnik koji je počinio masakr.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.


Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je kako se sumnja K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost.

Protiv Kecmanovića se vodi tri parnična postupka, dok je ukupno podneto ukupno pet tužbi, koje su podneli maloletnici i nastavnica istorije koji su tad teško ranjeni.

Glas javnosti /U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR