Glas Javnosti

SVA TRI MONSTRUMA POVEZUJE ISTA JEZIVA STVAR: Zločini dečaka ubice, Brajana Volša i IT stručnjaka zgrozili sve, evo šta ih povezuje

Hronika
Autor: Glas javnosti

Počinioci stravičnih krivičnih dela, koji su potresli javnost prethodnih meseci, na isti način su se o svojim sudbinama informisali na internetu

Dečaka ubicu (14), koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, Ognjena D. (33) koji je neutvđrenog dana u drugoj polovini jula ubio tiktokerku Nou Milivojev (18) i Brajana Volša (46) optuženog u Americi za ubistvo supruge, Beograđanke Ane Volš, povezuje pretraga na internetu pre stravičnih zločina koje su počinili!

Noa Milivojev i Ognjen D.
foto: printscreen tiktok

Telefoni i računari

Naime, svu trojicu, zanimalo je kakva ih sudbnina čeka i koliku kaznu za zločine koje su počinili mogu da dobiju. - Dečak ubica priznao je da ga je zanimalo "šta ga čeka" i da je zbog toga pre zločina počinjenog 3. maja, na internetu pretraživao da li u Srbiji postoji kazna doživotnog zatvora. Navodno, nije znao da zbog toga što je u vreme izvršenja ubistva imao 13 godina, po zakonu nije krivično odgovoran.

Gotovo identična pretraga, navodno je otkrivena i u računaru Ognjena D. (33), koji je u pritvoru zbog sumnje da je neutvrđenog dana između 17. juna i 6. jula kada je uhapšen, u svom stanu u centru Beograda udavio, a potom raskomadao telo svoje partnerke, tiktokerke Noe Milivojev.

Hapšenje ubice iz Mladenovca
FOTO: društvene mreže.

Masakr kod Mladenovca Masovni ubica čitao o monstrumu sa Vračara Ubica koji je samo dan posle dečaka koji je počinio masakr u školi, ubio devetoro ljudi u selima Dubona i Malo Orašje kod Mladenovca i Smedereva, na internetu je čitao o zločinu koji je 3. maja zavio u crno celu Srbiju. - Znam šta je uradio, ali nije me on ispirisao. Bio je odbačen kao i ja, razumem ga - navodno je ubica iz Mladenovca U. B. (21) rekao posle hapšenja.

- Nakon što su pregledani telefon i računar osumnjičenog Ognjena D., inače IT stručnjaka, otkrivena je jeziva podudarnost, ne samo sa pretragom dečaka ubice, već i sa onim što je na internetu pre zločina zanimalo i Brajana Volša, koji se sumnjiči da je u porodičnoj kući u Kohasetu u Americi, takođe ubio, a potom raskomadao svoju partnerku, Beograđanku Anu Volš - dodaje naš sagovornik.

Tokom istrage je za dečaka ubicu otkriveno da je mnogo vremena provodio na internetu i da je pratio dokumentarce o masovnim ubistvima u školama u Americi, ali i da se dopisivao na čet rumovima sa ljudima koji su, kao i on, igrali jednu nasilnu video-igricu.

Volš i supruga Ana
FOTO: PRINTSCREEN INSTAGRAM

Bolesni mozgovi

- Nema sumnje da je reč o iskrivljenim mozgovima, kojima je zajedničko to što su puno vremena provodili na internetu, koji im je bio glavni izvor informacija. Osim toga, jasno je da ih zločini koje su počinili nisu puno potresli, već da su sva trojica zapravo tražila način da se izvuku, odnosno da su brinuli samo za svoju budućnost.

Prema njegovim rečima, za razliku od učenika sedmog razreda koji je počinio masakr u školi na Vračaru, tako što je iz pištolja pucao u vršnjake i radnika obezbeđenja, druga dvojica - Ognjen D. i Volš su internet koristili i da pronađu način "kako da se reše tela".

Glas javnosti / K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR