Glas Javnosti

SLUČAJ IZ ŠAPCA DOSPEO DO SUDA: Odloženo suđenje kućnoj pomoćnici za krađu vrtoglave sume novca

Hronika
Autor: Glas javnosti

C.E. je u stanu Dabićeve počela da radi po preporuci prijatelja. Imale su korektan odnos, vremenom su izgradile poverenje i ponekad, pa i tog dana kada se otkrilo da nema novca, zajedno su popile kafu.

Prvo ročište u predmetu protiv Šapčanke C.E. (47) koja je osumnjičena da je opljačkala vlasnicu privatnog vrtića Radu Dabić kod koje je radila kao kućna pomoćnica, odloženo je u Osnovnom sudu u Šapcu za januar naredne godine.

Osnovno javno tužilaštvo tereti C.E. da je na drzak ili opasan način izvršila tešku krađu iz člana 204 Krivičnog zakonika i može da bude osuđena na zatvorsku kaznu od dve do deset godina. Rada Dabić strpljivo čeka početak suđenja iako je prošlo skoro godinu ipo od dana kada je otkrila da u ormaru nedostaje 30.600 evra i 26.000 dinara zbog čega je prijavila policiji kućnu pomoćnicu na koju je prvo posumnjala.


- Policija je korektno obavila istargu i posle nekoliko dana su je pronašli i uhapsili. Saslušana je i koliko mi je poznato priznala je da je ukrala novac, a pala je i na poligrafskom ispitivanju. Međutim, moj novac niko nije tražio, a ona je puštena da se slobodno šeta - rekla je Rada.

Dva meseca kasnije Dabić je kod tužioca dokazala poreklo velike sume novca i objasnila da ga je čuvala u ormanu jer trebalo da isplati stan koji je kaparisala, a deo je podigla sa računa pred odlazak na odmor.

- Prvo sam primetila da nisu svi dinari tu jer sam u banci dobila svežanj novčanica u originalnom paketiću. Bilo je i nešto evra koje sam odvojila za odmor i kada sam prebrojala shvatila sam da nije sve tu. Kada sam zavukla ruku dublje gde sam ostavila ostali novac i videla da ga nema bila sam šokirana. Sve sam ponovo pretresla da proverim da nije zaturen u stvarima i onda sam pozvala policiju - priča Rada.

C.E. je u stanu Dabićeve počela da radi po preporuci prijatelja. Imale su korektan odnos, vremenom su izgradile poverenje i ponekad, pa i tog dana kada se otkrilo da nema novca, zajedno su popile kafu.


- Očekivala sam da će se posle svega pojaviti i objasniti zašto je uzela novac, da se izvini, pokaje i ponudi da vrati novac ili bar deo koji nije potrošila, a ostalo kad bude mogla ili kako se dogovorimo. Ništa od toga se nije dogodilo - kaže na kraju Rada.

Sa bivšom kućnom pomoćnicom ona se više nikada nije videla, pa ni prošle nedelje na zakazanom prvom ročištu jer se osumnjičena nije pojavila iz zdravstvenih razloga.


Glas javnosti/ T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR