Glas Javnosti

SASLUŠANI RUKOVODIOCI I RADNICI FIRMI ZBOG EKSPLOZIJE U ZEMUNU: Ošeteili gasovodnu cev, otac stradao, ćerka teško povređena! (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušano je devet osumnjičenih u vezi sa oštećenjem gasne instalacije u toku izvođenja radova na postavljanju optičkih kablova u Zemunu usled čega je došlo do nekontrolisanog širenja gasa i eksplozije u kući u kojoj je stradao S.Lj, a B.Lj. zadobila teške telesne povrede opasne po život.

Osumnjičeni su na saslušanju izneli svoje odbrane, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor trojici osumnjičenih da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Pritvor je predložen za Lazara D. direktora firme „Inter comunnications“ d.o.o iz Beograda koja je glavni izvođač radova, Aleksandra R. direktora firme „Oza pe“ d.o.o. iz Pećinaca, koja je podizvođač radova i radnika ove firme Krsta K.


Privatna arhiva

Ostalim osumnjičenima je ukinuto zadržavanje i oni će se u daljem toku istrage braniti sa slobode.

Svim osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom Izazivanje opšte opasnosti.


Foto: Jutjub

Prema naredbi o sprovođenju istrage, investitor, preduzeće A1, angažovalo je firmu „Inter comunnications“ d.o.o iz Beograda kao glavnog izvođača radova na postavljanju instalacije za optičke kablove ovog mobilnog operatera, a ova firma je angažovala firmu „Oza pe“ iz Pećinaca kao podizvođača, čiji su radnici između 8. i 10. novembra ove godine izvodili radove i tom prilikom oštetili instalacije za transport prirodnog gasa, o čemu nisu obavestili nadležni organ-preduzeće „Srbija gas“.



Zbog propusta u obaveštavanju nadležnih i neblagovremenog i nestručnog saniranja oštećenja, došlo je do nekontrolisanog širenja gasa, što je za posledicu imalo gasnu eksploziju u kući u Ševinoj ulici, u kojoj je stradao S.Lj, a B.Lj. zadobila teške telesne povrede opasne po život.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR