Glas Javnosti

SAD SE NIČEGA NE SEĆA?! Saslušan Hrvat koji je vređao i pretio da bi "klao Srpčiće"

Hronika
Autor: Glas javnosti

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je državljanin Hrvatske Dominik H.T. (21) koji je u noći izmedju srede i četvrtka, u vidno alkoholisanom stanju, najpre galamio i vređao prolaznike na aerodromu "Nikola Tesla", a potom na nacionalnoj osnovi grubo vređao vojna lica sa Vojnomedicinske akademije (VMA).

Osumnjičeni se na saslušanju branio da se ne seća ničega jer je bio pijan.

Dominiku H.T. se na teret stavlja krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, saopšteno je iz tužilaštva.

Prema krivičnoj prijavi policijske stanice Surčin, Dominik H.T. je najpre juče oko 1:20 časova ispred glavne zgrade na aerodromu "Nikola Tesla" u vidno alkoholisanom stanju galamio, ispuštao neartikulisane glasove, bacao se i valjao po trotoaru i vređao prolaznike.

Zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru priveden je u surčinsku policijsku stanicu, odakle je zbog velike alkoholisanosti prebačen na VMA, odeljenje za toksikologiju, gde mu je ustanovljeno da ima 1,75 promila alkohola u krvi.

Prilikom pružanja lekarske pomoći, Dominik H.T. se preteći i uvredljivo obratio prisutnim vojnim, unifomisanim licima, psujući im majku srpsku, uz to psujući srpski narod i državu Srbiju.

Kako je potvrđeno za 24sedam, on je pretio i lekarima sa VMA i policajcima koji su ga priveli, govoreći da bi "klao Srpčiće".

Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR