Glas Javnosti

POŽAR U VELIKOM GRADIŠTU: "Čulo se kao da je bačena bomba, mislili smo da će nas vatra progutati"

Hronika
Autor: Glas javnosti

Požar je izbio oko 5 ujutru, a meštani su u šoku.

U ranim jutarnjim satima na ulazu u Veliko Gradište iz pravca Požarevca do temelja je izgoreo jedan od najlepših ugostiteljskih objekata izrađen u etno stilu.

Kako kažu očevici, prizor je bio strašan, a požar je izbio već u 5 ujutru.


- Bilo je strašno. Oko 5 sati čini mi se da je toliko bilo, zatekli smo se suprug i ja u blizini jer smo krenuli u selo. Tutnjalo je kao bombu da je neko bacio a vatrena stihija je gutala sve pred sobom. Jednostavno prizor je bio zastrašujući. Gledali smo bespomoćno kako se vatra sve više širi i guta restoran, Bože bože da ne poveruješ. Nešto gradiš i ulažeš i odjednom nestane u trenu -  priča uznemirena meštanka.

Ona dodaje da su telefonske i internet veze u prekidu zbog radova, pa je čak bio problem pri zvanju vatrogasaca.

- Veze su u Gradištu u prekidu jer se izvode neki radovi u obližnjem selu, pa ne možes da se snađeš, da zoveš. Nema ni interneta sve se odjednom okrenulo po zlu. Panika nas je uhvatila, jer je na stotinak metara udaljenosti možda i manje benzinska pumpa. Prolazilo nam je koroz glavu svašta. Krenuli smo nazad kući zbunjeni ne znamo kako da se ponašamo ne možemo ništa i videli da policija juri , vatrogasci ,počeli su da spasavaju što se spasti može. Evakuisani su radnici sa pumpe kako ne bi došlo do prave tragedije, jer je u pitanju benzin i plin a kako smo čuli sva je sreća da u restoranu nije bilo nikoga , jer je jako rano, nije bio otvoren, pa je izbegnuta još veća nesreća. Hvala Bogu da nema žrtava. Inače, vlasik ima i kuću odmah tu iza restorana, sva sreća da nije stiglo i dotle, ljudi su bili u kući -  priča uznemirena Gradištanka, koja ne može da se oporavi od šoka.


Na lice mesta pored policije, vatrogasnih jedinica izašao je i tužilac. Prema nezvaničnim informacijma do kojih smo došli požar je izbio jer je u kuhinjskom delu najverovatnije eksplodierala plinska boca.

Restoran je bio izrađen od drvene konstrukcije pa se vatra brzo širila. Precizniji detalji znaće se nakon obavljene detaljne istrage. Požar je lokalizovan a od restorana nije ostalo ništa.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR